Ucrainenii au ARESTAT un SPION RUS

Serviciile speciale ucrainene au anunțat joi că au reținut un spion rus care recrutase militari ucraineni pentru a obține informații secrete și care culegea informații compromițătoare cu privire la funcționari corupți. 

RomaniaTV.net
20 mart. 2014, 18:31
Ucrainenii au ARESTAT un SPION RUS

Este vorba de cetățeanul rus V. Makarov, colaborator al serviciilor de informații militare, care a fost prins „în flagrant delict” la Cernigov, în nordul Ucrainei, în timp ce primea documente secrete despre rachete, au semnalat serviciile speciale SBU, într-un comunicat.

„S-a stabilit că acest străin trăise timp de doi ani în Ucraina sub identitatea unui cetățean ucrainean și că îi recruta în mod activ pe cetățenii noștri, în special pe militari, pentru a obține informații acoperite de secretul militar”, potrivit comunicatului citat de Agerpres.

Prezentându-se drept colaborator al unui „comitet anticorupție ucrainean”, „spionul rus culegea informații compromițătoare referitoare la corupția din rândul înalților responsabili ucraineni și le transmitea Rusiei în scopul de a-i face să vorbească pe funcționarii în cauză”.

A fost deschisă o anchetă pentru „spionaj”, potrivit sursei citate.