UDMR a semnat un acord de colaborare parlamentară cu PNL pentru susţinerea guvernului Orban

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a anunţat a semnat, un acord de colaborare parlamentară cu premierul desemnat, Ludovic Orban, pentru susţinerea guvernului PNL. Documentul are 11 puncte, primul dintre acestea prevăzând că "ministerele iniţiatoare de acte normative vor consulta grupurile parlamentare ale părţilor semnatare pentru a obţine sprijinul parlamentar necesar pentru proiectele legislative, inclusiv cel referitor la bugetul de stat".

28 oct. 2019, 17:49
UDMR a semnat un acord de colaborare parlamentară cu PNL pentru susţinerea guvernului Orban

Protocolul semnat luni seară are 11 puncte, primul dintre acestea prevăzând că „ministerele iniţiatoare de acte normative vor consulta grupurile parlamentare ale părţilor semnatare pentru a obţine sprijinul parlamentar necesar pentru proiectele legislative, inclusiv cel referitor la bugetul de stat”.

„UDMR va sprijini formarea executivului propus de către premierul desemnat Ludovic Orban şi, în cazul primirii votului de încredere din partea Parlamentului, proiectele legislative propuse de acest executiv. Ministerele iniţiatoare de acte normative vor consulta grupurile parlamentare ale părţilor semnatare pentru a obţine sprijinul parlamentar necesar pentru proiectele legislative, inclusiv cel referitor la bugetul de stat”, se arată în acord.

Anterior, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, spune că Uniunea nu a luat deocamdată o decizie finală privind susţinerea guvernului Ludovic Orban, însă „şansele sunt foarte bune”, el menţionând faptul că există nemulţumiri faţă de unii miniştri propuşi din partea formaţiunii politice pe care o reprezintă.

Sunt multe provocări în timpul campaniei în această perioadă şi ar fi bine să avem un guvern cât mai repede. Eu aş fi vrut în septembrie, am spus că moţiunea de cenzură putea fi depusă mult mai repede, dar săptămâna viitoare se poate da un vot, dar nu depinde de noi. Poate că marţi-miercuri vor fi audieri şi după-aceea urmează dezbatere şi un vot în Parlament. Noi, mâine, vom semna un acord de susţinere a guvernului PNL, săptămâna trecută l-am înaintat lui Ludovic Orban şi sunt convins că mâine îl vom semna„, a afirmat Kelemen Hunor.