UDMR dă peste cap calculele PSD-ului: „Nu vrem să formăm o nouă majoritate în Parlament”

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a postat miercuri pe Facebook o clarificare a poziţiei partidului său şi intenţiilor pe care acesta le are în ce priveşte desemnarea unui nou guvern.

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 16:16
UDMR dă peste cap calculele PSD-ului: „Nu vrem să formăm o nouă majoritate în Parlament”

„Guvernul Orban a picat! Am votat moțiunea de cenzură, deoarece Guvernul a încălcat deciziile Curții Constituționale și recomandarea Comisiei de la Veneția, modificând legea alegerii primarilor prin angajarea răspunderii, astfel ignorând total Parlamentul. Totodată această modificare contravine și intereselor comunității noastre. Nu vrem să formăm o nouă majoritate în Parlament. Pasul următor va fi că președintele statului invită partidele parlamentare la consultații – la care desigur și UDMR va participa. Nu vom avea o propunere de premier, vom aștepta, pe cine va propune președintele pentru această funcție.”, a scris preşedintele UDMR.

Acesta explică faptul că parlamentarii UDMR au votat moţiunea de cenzură, dar strict pe ideea în care a fost formulată, anume că nu îşi doresc revenirea la alegeri locale în două tururi, dar nu vor să intre într-o eventuală nouă majoritate parlamentară alături de PSD, în acest moment.