UDMR îl susţine pe Eckstein Kovacs Peter pentru funcţia de Avocat al Poporului

UDMR îl susţine pe Eckstein Kovacs Peter pentru funcţia de Avocat al Poporului, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, declarând că numirea acestuia ar fi o soluţie bună şi echilibrată.

RomaniaTV.net
01 sept. 2012, 14:19
UDMR îl susţine pe Eckstein Kovacs Peter pentru funcţia de Avocat al Poporului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că propunerea Uniunii pentru funcţia de Avocat al Poporului este Eckstein Kovacs Peter.

„Ar fi o soluţie bună, o soluţie echilibrată. Noi am depus această susţinere, această propunere la Birourile Permanente şi vom vedea când se votează, dar este propunerea grupurilor noastre”, a spus preşedintele UDMR.

Parlamentul s-a reunit în 3 iulie în sesiune extraordinară şi l-a revocat din funcţie pe Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, funcţia fiind preluată interimar de către Valer Dorneanu.

Revocarea lui Gheorghe Iancu a fost solicitată de USL pentru „încălcarea Constituţiei şi a legilor în vigoare”.

USL reproşa Avocatului Poporului, în cererea de revocare din funcţie, că a utilizat prerogativele constituţionale şi legale pentru a servi interesele politice ale PDL, că s-a pronunţat în mod repetat asupra unor probleme politice fără să fi fost sesizat, invocând inclusiv sesizarea în cazul ICR.

În 18 iulie, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că liderii de grupuri au convenit ca noul Avocat al Poporului să fie numit prin consens al tuturor partidelor, însă acest lucru se va realiza în sesiunea parlamentară din toamnă.