UDMR îl vrea pe Diaconescu la Externe

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, consideră potrivită o eventuală numire a lui Cristian Diaconescu în funcţia de ministru de Externe, el arătând că acesta ar fi omul potrivit la locul potrivit.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 11:12
UDMR îl vrea pe Diaconescu la Externe

Deputatul Uniunii a arătat că a avut şansa să-l cunoască pe Diaconescu în cadrul Comisiei afacerilor europene şi că acesta este o persoană pregătită în domeniul politicii externe.

„Când a fost ministru şi-a făcut bine treaba”, a spus Mate Andras Levente.

Deputatul UDMR a menţionat că portofoliul Afacerilor Externe aparţine PDL şi că acest partid poate dispune în ce fel doreşte de acest loc.

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că sunt „şanse mari” ca liderul UNPR Cristian Diaconescu să fie propus pentru funcţia de ministru de Externe.

Premierul Emil Boc a anunţat că va trimite în cursul zilei de marţi preşedintelui Traian Băsescu o propunere pentru postul de ministru al Afacerilor Externe, dar nu a precizat care va fi persoana nominalizată.

El nu a dorit nici să răspundă dacă senatorul UNPR Cristian Diaconescu este cel care va fi propus pentru această funcţie.

Surse politice au declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX că senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunrea PDL pentru şefia MAE.

De altfel, în Parlament, încă de la anunţul făcut de premier privind revocarea lui Teodor Baconschi, mulţi parlamentari PDL vorbeau despre posibila înlocuire a acestuia cu Cristian Diaconescu.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmaţiile acestuia la adresa protestatarilor.