UDMR negociază luni sprijinul pentru guvernul USL

Senatorul UDMR Verestoy Attila a anunţat că liderii Uniunii vor avea luni o discuţie cu reprezentanţii USL legată de un eventual sprijin pentru guvernul Ponta la votul de încredere de luni. Deocamdată, USL nu a confirmat această întrevedere, urmând ca decizia să fie luată de către conducerea aceste formaţiuni.

RomaniaTV.net
04 mai 2012, 09:25
UDMR negociază luni sprijinul pentru guvernul USL

Verestoy a arătat că poziţia UDMR la votul de luni va fi determinată de conţinutul programului de guvernare şi, îndeosebi, de măsurile cu impact direct asupra comunităţii maghiare.

„Aşteptăm în mod concret cum arată programul de guvernare. Vreau să mă uit foarte atent ce planuri politice au, mai ales în ceea ce priveşte unele măsuri care ne vizează în mod direct. Nu vă ascund că este vorba de hotărârea de Guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş”, a spus Verestoy.

Mircea Duşa (PSD), ministru desemnat pentru relaţia cu Parlamentul, nu a exclus această întâlnire, dar a precizat că hotărârea finală o va lua conducerea USL. „Dacă liderii USL vor hotărî şi va exista o invitaţie de la UDMR, probabil se va realiza. Noi nu refuzăm discuţiile cu niciun partid politic, mai puţin cu PDL”, a declarat Duşa ce a arătat, totuşi, că susţinerea UDMR nu este indispensabilă instalării guvernului Ponta.