UDMR nu cedează în faţa PDL. Kelemen Hunor: Securitatea votului prin corespondenţă lasă de dorit

UDMR nu vrea să accepte în continuare ideea introducerii votului prin corespondenţă, deşi PDL şi-a propus să îi convingă pe udemerişti într-un nou tur de negocieri. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor,  a declarat că votul prin corespondenţă ar însemna "posibilitatea de a pune sub semnul întrebării corectitudinea votului".

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 13:48
UDMR nu cedează în faţa PDL. Kelemen Hunor: Securitatea votului prin corespondenţă lasă de dorit

„Noi nu am susţinut proiectul domnului Baconschi şi, în continuare în UDMR există o reticenţă foarte mare în ceea ce priveşte votul prin corespondenţă. Securitatea votului prin corespondenţă lasă de dorit. Românii care nu trăiesc în România au posibilitatea de a alege, au posibilitatea de a vota. Trebuie organizate alegeri în aşa fel încât fiecare român să aibă posibilitatea de a merge într-o circumscripţie unde pune ştampila pe un buletin de vot”, a precizat, marţi, preşedintele Uniunii, citat de Mediafax.

El a opinat că ar fi corect ca fiecare cetăţean român să aibă posibilitatea de a vota.

Ministrul a ţinut să menţioneze că votul prin corespondenţă ar însemna „posibilitatea de a pune sub semnul întrebării corectitudinea votului”.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, la RRA, că va milita în continuare pentru adoptarea legii privind votul prin corespondenţă, el apreciind că aceasta este cu atât mai importantă cu cât 15% din români trăiesc în străinătate.

El a precizat că proiectul de lege pe care l-a redactat s-a blocat în Guvern după prima lectură, din cauza opoziţiei UDMR.

„Eu am redactat un proiect de lege care a fost citit în Guvern o dată, după care s-a blocat pentru că UDMR avea rezerve. Negocierile trebuie să continue, pentru că n-o să lipsim de vot românii din străinătate pentru că se opune un partener de coaliţie. Dar trebuie să vedem dacă el va fi adoptat până la alegerile din noiembrie. Eu voi milita pentru această intrare în vigoare a legii”, a spus Baconschi.