UDMR, PPMT şi PCM semnează o declaraţie comună privind autonomia

Publicat: Duminică, 07 Ianuarie 2018 16:40 // Actualizat: Duminică, 07 Ianuarie 2018 16:40 // Sursa: romaniatv.net

UDMR, PPMT şi PCM, cele trei formaţiuni politice maghiare din România, vor semna, luni, la Cluj-Napoca, o luare de poziţie comună în vederea alinierii conceptelor de autonomie, potrivit Mediafax.

Foto: http://www.szek-helyek.ro

Szilagyi Zsolt, preşedintele PPMT, a anunţat că declaraţia care va semnată va stabili nişte principii comune.

"Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPM) şi Partidul Civic Maghiar (PCM) vor semna o luare de poziţie comună în vederea alinierii conceptelor de autonomie ale celor trei formaţiuni politice. În ultimii 15 ani au fost multe discuţii pe marginea unor proiecte, iar declaraţia care va semnată, luni, la Cluj-Napoca va stabili nişte principii comune. Pe această bază se va putea merge, poate, mai departe. Vom vedea care va fi finalul acestui demers", a spus Szilagyi.

Documentul va fi semnat de liderii celor trei formaţiuni politice, Kelemen Hunor (UDMR), Szilagyi Zsolt (PPMT) şi Biro Zsolt (PCM).

UDMR şi PCM au semnat, în 21 martie 2014, un parteneriat strategic care a vizat, printre altele, înfiinţarea unui grup de lucru comun pentru proiectele privind autonomia culturală transilvană şi autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc.

În urma acestui parteneriat, la alegerile din 2016, PCM a primit două locuri eligibile de parlamentari pe listele UDMR, în judeţele Covasna şi Mureş.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 ian 12:37
Răspunde | Votează email 0 email
ROMÂN
Eu zic sa va aliniati conceptele in UNGARIA! Aici nu aveti nimic de aliniat! Va aflati in ROMÂNIA în cazul in care nu ati observat asta! Puteti avea oricate proiecte va doriti si pe orice margine, dar sa retineti un singur lucru: ROMÂNIA este tara românilor, este un stat unitar si indivizibil, este un stat national, suveran si independent, conform Constitutiei ROMÂNIEI! Orice autonomie, de orice tip, nu are ce cauta aici! TOT NU VA ESTE CLAR?
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H