Udrea a pierdut definitiv procesul cu senatorul PSD Olguţa Vasilescu

Tribunalul Bucureşti a respins apelul făcut de către ministrul Elena Udrea în procesul pe care aceasta i l-a intentat Olguţei Vasilescu pentru calomnie. Udrea a cerut despăgubiri civile de 100.000 de lei pentru prejudiciile morale pe care i le-ar fi adus senatorul PSD prin afirmaţiile sale legate de implicarea lui Udrea în arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 11:19
Udrea a pierdut definitiv procesul cu senatorul PSD Olguţa Vasilescu

Tribunalul Bucureşti a respins, astfel, recursul intentat de Elena Udrea împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 din 30 noiembrie 2010. Instanţa de fond a respins, la rândul său, acţiunea ministrului, informează Mediafax.

Acţiunea ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost depusă în 12 martie 2010 la Judecătoria Sectorului 5. Elena Udrea preciza atunci că a cerut instanţei „să dispună obligarea pârâtei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile”, pentru prejudiciul moral pe care i l-a adus.

„Prin aceeaşi cerere de chemare în judecată am cerut instanţei să o oblige pe pârâtă la publicarea, pe propria cheltuială, în trei ziare cu acoperire naţională, a hotărârii judecătoreşti pronunţate în cauza la care am făcut referire”, menţiona Elena Udrea.

Lia Olguţa Vasilescu declara atunci că va veni cu „martori surpriză” la procesul care i-a fost intentat de ministrul Elena Udrea, arătând că aceasta nu ştie că parlamentarii au imunitate pentru declaraţiile politice.

Senatorul PSD a sugerat, la începutul lunii martie, că ar exista o legătură între arestarea primarului Craiovei Antonie Solomon (PDL) şi faptul că „firmele Elenei Udrea” care lucrau în Craiova ar fi fost „scoase de pe piaţă”.

„De două săptămâni circula un zvon în Craiova că Antonie Solomon va da cu subsemnatul la DNA. Nu se ştia că va fi şi arestat chiar cu cătuşe, pentru că de câteva săptămâni au fost scoase de pe piaţă firmele doamnei Udrea care lucrau în Craiova. Firmele doamnei Udrea au lucrat în Craiova mult timp. Acum au intrat alte firme pe piaţă”, afirma Olguţa Vasilescu.

Udrea a intervenit în emisiune şi a respins acuzaţiile Olguţei Vasilescu, avertizând că s-ar putea adresa instanţei.

Ministrul Elena Udrea declara, ulterior, că nu are nicio legătură directă sau indirectă cu vreo firmă de construcţii, iar dacă cineva ar afla că s-ar face intervenţii la licitaţii în numele ei sau al unor firme care i-ar aparţine, să semnaleze DNA.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost atunci arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.