Udrea: A trecut vremea în care preşedintele de organizaţie spune organizaţiei cum să voteze

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, vineri, că a trecut vremea în care preşedintele de organizaţie spunea organizaţiei cum să voteze la congres, ea arătând că PDL este "suficient de nemulţumit acum ca să mai respecte ceea ce spune un şef".

RomaniaTV.net
22 feb. 2013, 18:45
Udrea: A trecut vremea în care preşedintele de organizaţie spune organizaţiei cum să voteze

„Cred că vremea în care preşedintele de organizaţie spunea organizaţiei cum să voteze a trecut. Cred că partidul este suficient de nemulţumit acum ca să mai respecte ceea ce spune un şef de organizaţie mai ales dacă nu e credibil, mai ales dacă a reuşit să distrugă organizaţia prin ultimele alegeri prin care a trecut. Deci, nu cred că epoca în care se vota aşa cum spune preşedintele de organizaţie mai este valabil astăzi în PDL”, a afirmat Elena Udrea.

Ea a apreciat că delegaţii de la Convenţia PDL din martie vor fi oameni „care se vor gândi nu la ceea ce le sugerează sau le spune preşedintele de organizaţie, ci se vor gândi la viitorul lor politic”, dacă vor „să aibă un viitor în PDL şi o carieră de succes în PDL sau nu”.

Udrea a comentat respingerea propunerii sale de a fi 10.000 de delegaţi la Convenţie şi a arătat că acceptă această respingere dacă argumentul este cel logistic.

„Dacă argumentul este cel logistic, şi anume că este foarte greu să găsim sala în care să încapă 10.000 de votanţi, atunci consider că este de acceptat. Mai rău îmi pare de faptul că nu s-a acceptat principiul că la această Convenţie, în afară de delegaţii de drept, să vină între delegaţi aleşi, cei care au fost aleşi de delegaţi la nivel local, deci faptul că s-a respins propunerea ca la această convenţie cei care votează, dincolo de delegaţii de drept, să fie aleşi locali. Mi se pare un lucru regretabil în primul rând pentru oamenii care cu siguranţă au muncit în campanie, au câştigat voturi şi şi-ar fi dorit să vină şi să-şi aleagă preşedintele şi să decidă drumul pe care PDL merge mai departe”, a spus Udrea.

Ea a explicat că primarii de municipii şi preşedinţii de consilii judeţene veneau de drept la Convenţia PDL, dar problema este legată de ceilalţi delegaţi, care sunt desemnaţi de către Birourile permanente judeţene.

Elena Udrea a mai spus că dorea să existe un criteriu care să excludă speculaţiile care se fac şi s-au făcut întotdeauna la fiecare alegere, atât la PDL, cât şi la alte partide, că preşedinţii de organizaţii îşi impun în lista cu cei care vin la Bucureşti pe cei cărora le pot influenţa votul.

Udrea a menţionat că votul din Colegiul Director îl ia ca atare şi rămâne ca aleşii locali să judece dacă propunerea ei era bună sau nu.

Pe de altă parte, Elena Udrea a apreciat că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să fie invitat la Convenţia PDL, dar a arătat că acest lucru îl decid conducerea partidului şi comisia de organizare.

Colegiul Director al PDL a decis, vineri, să propună CNC organizarea Convenţiei Naţionale a partidului în 23 martie, la Romexpo, la care să participe 5.000 de delegaţi.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a spus că decizia a fost luată cu 51 de voturi „pentru”, 7 voturi „împotrivă” şi 2 abţineri.