Udrea: Boc o să rămână în istorie ca un prim-ministru care realmente a reuşit să salveze România

Ministrul Elena Udrea a declarat că Emil Boc "va rămâne în istorie" ca un prim-ministru care "a reuşit să salveze România", guvernând "în cea mai grea perioadă pe care a traversat-o România în ultimii 80 de ani", că a făcut ceea ce trebuie pentru ţară, se retrage şi "lasă locul unui guvern mai bun".

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 10:39
Udrea: Boc o să rămână în istorie ca un prim-ministru care realmente a reuşit să salveze România

„Cred că primul-ministru o să rămână în istorie ca un prim-ministru care realmente a reuşit să salveze România. A avut de guvernat în cea mai grea perioadă pe care a traversat-o România în ultimii 80 de ani. Evident că a avut un mandat greu, dar de succes, pleacă într-un moment în care munca şi efortul îi sunt recunoscute în plan internaţional. A făcut ceea ce trebuie pentru ţară, se retrage şi lasă locul unui guvern mai bun”, a apreciat, luni, Elena Udrea, citată de Mediafax.

Întrebată dacă există variante pentru un nou premier, ministrul a menţionat că se va discuta în partid şi, apoi, decizia aparţine preşedintelui României.

Chestionată dacă viitorul premier va fi un membru PDL sau tehnocrat, Udrea a răspuns: „Nu vă pot spune acum pentru că decizia nu îmi aparţine şi nici nu a fost discutată”.

„Coaliţia rămâne unită în jurul proiectului pe care l-am avut până acum, mergem mai deprate, se va decide în urma consultărilor cu preşedintele cine va fi viitorul prim-ministru”, a mai spus ea.

„Ca să nu existe speculaţii politice inutile: Coaliţia de guvernământ va rămâne unită. Ne-am asumat împreună un program de guvernare şi un drum pentru România. Trebuie să facem tot ce ţine de noi, ca oameni politici responsabili, pentru a ne atinge ţinta. PDL rămâne alături de UDMR şi UNPR în dorinţa de a asigura guvernarea ţării. Nici nu se pune problema acum de o criză politică „, a scris Udrea şi pe Facebook.

„E timpul să vină un guvern mai puţin erodat, care să nască speranţă pentru o viaţă mai bună într-o perioadă precisă de timp. Avem nevoie de un premier care să inspire încredere românilor şi care să poată să le comunice lucrurile bune pe care majoritatea de guvernământ le face. Avem nevoie în continuare de un premier responsabil, care să nu cadă în plasa populismelor ieftine de tip USL: creşterile de venituri trebuie făcute doar dacă economia şi-o permite. În continuare, ţara are nevoie de investiţii şi reformă, de măsuri economice care să genereze creşterea veniturilor cetăţenilor. Nu trebuie să aruncăm pe geam lucrurile câştigate cu sacrificii enorme în timpul Guvernului Boc”, mai notează Udrea.

Udrea spune că, dincolo de elementele de ordin politic care au dus la decizia premierului Boc de a demisiona, Executivul demisionar a fost unul de succes. „Era însă nevoie de o schimbare. Românii au nevoie de figuri noi care să le genereze încredere. Degeaba spui ce trebuie spus, comunici lucrurile corect, dacă oamenii nu mai sunt dispuşi să te asculte. Pentru asta e nevoie de oameni noi, capabili să continue pe drumul reformelor şi să vină cu un nou suflu”, a spus ea.