Udrea: Categoric NU CANDIDEZ la Primăria Capitalei. Ce a declarat despre arestarea lui Oprescu

Deputatul Elena Udrea a declarat, luni, la Palatul Parlamentului, că nu intenţionează să candideze la Primăria Generală a Capitalei. Declaraţia fostei şefe PMP vine după ce Traian Băsescu a precizat duminică că "ar merge pe mâna ei" la alegerile pentru Primăria Bucureştiului.

07 sept. 2015, 14:16
Udrea: Categoric NU CANDIDEZ la Primăria Capitalei. Ce a declarat despre arestarea lui Oprescu

Elena Udrea a precizat că nu vrea să candideze „la orice” în România.

Citeşte şi: PSD îşi caută candidat pentru Primăria Capitalei. Dragnea: „Nu avem o soluţie astăzi”

„Categoric nu candidez la Primăria Generală. Să nu îi vină cuiva în minte să-mi mai facă vreun dosar penal din cauza asta.

Nu candidez la Primăria Capitalei, nu mi-a trecut prin cap, ca dovadă că nu vreau să candidez la orice în ţara aceasta. Traian Băsescu având de comentat cum ar fi să candideze o femeie la Primaria Capitalei, a ales ca variantă – varianta Elena Udrea, nu varianta spusă de moderator”, a declarat Elena Udrea pe holul Palatului Parlamentului.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică seara că nu vede printre politicienii din România vreun „bărbat politic energic” care să fie candidat la Primăria Capitalei. În acest sens, acesta a spus că ar merge pe mâna Elenei Udrea.

„Nu văd un bărbat politic energic, privind în perspectivă Primăria Capitalei, după care candidatură la Preşedinţia României. Să ştiţi că aş merge mult mai repede pe mâna doamnei Udrea, pe care o ştiu un om extrem de puternic şi consecvent. Să sperăm că îşi va rezolva problemele cu justiţia”, a afirmat Traian Băsescu duminică la B1 TV.

CITEŞTE ŞI Liviu Dragnea: „Oprescu să răspundă în faţa justiţiei. Nu îi spun eu dacă să îşi dea demisia”

Referindu-se la cazul Sorin Oprescu, fosta şefă PMP a susținut că este vorba despre un denunț făcut înainte să se dea mita, o acțiune care a dus la un flagrant.

Nu cunosc exact cazul dânsului, de aceea nici nu o să mă pronunț pe fond. Nu este treaba mea, avem instanțe pentru asta. Remarc doar o diferență în cazul domnului Oprescu, așa cum arată el până în acest moment.

Vorbim de un denunț făcut înainte să se întâmple darea de mită, vorbim de o acțiune care a dus la un flagrant, deci denunțul, dacă este făcut în condițiile legii, nu este contestabil și are utilitatea lui, la fel cum a prinde pe cineva săvârșind o faptă penală, în flagrant, iarăși este o probă greu de contestat.

Situația, cum se vede ea astăzi, este una care să facă diferența între ce înseamnă un denunț făcut atunci când ți se pun cătușele pe masă și ori spui ceva de cineva anume ori te duci tu la pușcărie și ce înseamnă un denunț făcut corect, înainte ca fapta chiar să se petreacă”, a explicat Udrea.

Ea a susținut că a văzut „cu câtă ipocrizie au sărit” lideri politici să comenteze cazul Oprescu, mulți dintre ei fiind „cei care vor urma”.

„O să vedem exact cât mai rămâne din aplombul cu care sar la fiecare astfel de caz să critice și să comenteze”, a mai spus Udrea, adăugând că liberalii, cel puțin, au câteva „situații celebre”, una dintre ele fiind Andrei Chiliman.