Udrea: Creşterea salariilor bugetarilor, semn clar al revenirii economiei naţionale

Elena Udrea, preşedintele PDL Bucureşti şi fost ministru al turismului în Guvernul Boc, este de părere că mărirea salariilor bugetarilor reprezintă cel mai clar semn al revenirii economiei naţionale.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 12:20
Udrea: Creşterea salariilor bugetarilor, semn clar al revenirii economiei naţionale

„Guvernul Ungureanu a primit, la momentul instalării sale în funcţie, două sarcini importante: să recapete încrederea românilor în instituţiile statului şi să crească nivelul de trai al oamenilor. Bugetul aprobat pe 2011 prevedea mărirea veniturilor bugetarilor şi apoi propunerea revenirii la salariile de dinainte de tăierea din vara lui 2010 a fost cuprinsă şi în programul de guvernare al Premierului Ungureanu. Deci, hotărârea de astăzi a coaliţiei de guvernământ reprezintă tocmai un pas important al implementării programului de guvernare”, a declarat Udrea pe blogul personal.

Potrivit Elenei Udrea, demersul Guvernului reprezintă un element foarte important din punct de vedere economic şi răspunde multora dintre cerinţele diverselor categorii sociale.

Udrea nu a uitat nici să laude realizările Guvernului Boc.

„Cert este faptul că Guvernul Boc a reuşit să reechilibreze economia naţională şi să o pună pe drumul unei creşteri sustenabile în timp. Mai important, perioada măsurilor de austeritate sper eu că s-a încheiat. Acum e timpul ca românii să simtă şi în buzunarele proprii această îmbunătăţire a situaţiei economice. Pentru că, până la urmă, creşterea economică nu se realizează de dragul cifrelor, ci pentru oameni. De altfel, şi la întâlnirile pe care le-am avut cu Fondul Monetar Internaţional, chiar în memorandumul pe care îl avem, s-a punctat foarte clar nevoia măririi salariilor bugetarilor. Cu condiţia ca economia să o permit”, a mai declarat fostul ministru al Turismului.