Udrea, despre o candidatură la prezidenţiale: Nu pun carul înaintea boilor. Să vedem ce facem cu Dreapta

Elena Udrea a declarat ca a avut discuţii legate de posibilitatea înscrierii sale în cursa internî pentru desemnarea candidatului PDL la preşedinţie.

05 oct. 2013, 09:53
Udrea, despre o candidatură la prezidenţiale: Nu pun carul înaintea boilor. Să vedem ce facem cu Dreapta
„Un astfel de demers e foarte important pentru orice politician. Decizia se ia nu doar in functie de sansele personale ale candidatului, ci si in functie de sustinerea pe care candidatul o are in partid”, a mai adaugat fostul ministru al dezvoltarii si turismului.  

„În ceea ce ma priveste, eu nu pun carul înaintea boilor. Intai sa avem o decizie privind vehiculul politic al unei asemenea candidaturi, sa decidem ce facem cu proiectul Dreptei unite”, a punctat Elena Udrea.

Nu în ultimul rând, deputatul PDL a spus că un candidat al Dreptei nu poate câştiga fără susţinerea preşedintelui Traian Băsescu: „Aşa cum avem nevoie de un pol de centru- dreapta, mai cred că avem nevoie şi de susţinerea Preşedintelui Traian Băsescu. Cine crede ca poate candida din partea Dreptei la preşedinţie fără sprijinul lui Traian Băsescu, nu traieste in Romania. Iar cine crede ca poate candida din partea Dreptei avandu-l impotriva pe Traian Basescu se indreapta catre un esec sigur.”

Deputatul PDL a mai spus că, la ultima discutie pe care a avut-o cu Vasile Blaga, acesta agreea ideea unirii fortelor de dreapta. In opinia Elenei Udrea, dacă liderii fortelor de dreapta îşi propun acest lucru, proiectul unificării se poate realiza chiar până la sfârşitul anului.


Ecologistii din Roman, jud. Neamt, au trecut in bloc la PDL

Constantin Ghica, presedintele Partidului Ecologist Roman, filiala Roman (jud. Neamt), impreuna cu 111 ecologisti din localitate, s-au inscris in principalul partid de opozitie, PDL. Anuntul importantului transfer a fost facut in acest sfarsit de saptamana, intr-o conferinta de presa la care au participat deputatul PDL de Neamt, Elena Udrea si primarul PDL al Municipiului Roman, Laurentiu Leoreanu. 

Ghica a declarat ca PER nu mai sustine valorile ce au consacrat acesta formatiune si ca PDL este singurul partid care reprezinta, cu adevarat, interesele cetatenilor din Roman. 

Inscrierea ecologistilor din Roman in PDL vine pe fondul unor pierderi consistente de resurse umane suferite de principalul partid de opozitie la nivel national prin migratia unor membri PDL, inclusiv a unor parlamentari, catre PSD, PNL sau PMP.