Udrea, despre Ponta-premier: Pentru noi a fost o surpriză că a refuzat

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, luni, agenţiei Mediafax, că liderii partidului ştiau că preşedintele Băsescu îi va propune lui Victor Ponta şefia Guvernului şi că au fost dezamăgiţi când acesta a refuzat, pentru că şi-ar fi demonstrat incompetenţa şi PDL ar fi fost regretat.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 09:08
Udrea, despre Ponta-premier: Pentru noi a fost o surpriză că a refuzat

„Ştiam despre faptul că domnul preşedinte al României îi va face o propunere lui Victor Ponta să fie prim-ministru al Guvernului. Ne-a spus cu o seară înainte, sigur, am fost destul de surprinşi, însă am fost de acord cu propunerea preşedintelui de a da funcţia de prim-ministru domnului Ponta şi Guvernul USL-ului. Ca dovadă că eram pregătiţi să plecăm din Guvern este că după aceea ne-am şi dat cu toţii demisia, nu numai primul ministru, ci şi toţi membrii PDL. Deci este exact aşa cum a spus preşedintele, a avut această propunere, ne-a spus-o şi nouă şi a fost agreată şi de PDL”, a spus Udrea.

Ea a apreciat că, dacă Victor Ponta ar fi preluat guvernarea, „ne-am fi dat seama” în foarte scurt timp cât de limitat este USL-ul în a avea soluţii pentru România.

„Deci am fi văzut în două luni care sunt limitele USL de a guverna această ţară. Pentru noi a fost o surpriză că a refuzat şi ne şi obişnuiserăm cu gândul că îşi vor demonstra incompetenţa foarte repede şi vom fi regretaţi în numai câteva luni de cetăţeni, astfel că am fost dezamăgiţi de refuzul domnului Ponta şi al USL de a prelua guvernarea”, a mai spus Elena Udrea.

Ea a afirmat că, după anunţul preşedintelui de duminică seară, declaraţiile lui Victor Ponta arată „încă o dată că acesta este un mare mincinos”.

„Iniţial a spus, categoric, că nu este adevărat, după care, în momentul în care au apărut stenogramele, a revenit şi a spus că de fapt propunerea i s-a părut neserioasă. Indiferent cum, fiind un politician, un lider al USL care se pregăteşte în fiecare zi, după cum ne spune nouă, să vină la guvernare şi să salveze ţara de PDL, răspunsul lui ar fi trebuit să fie «da, accept să fiu prim-ministru, pentru asta mă pregătesc, sunt capabil să guvernez». Or el n-a spus absolut nimic, nici măcar că i se pare o glumă. În locul lui au răspuns Antonescu şi cu Constantin, deci nu a fost capabil nici să dea un răspuns. Ăsta este curajul de om politic al lui Victor Ponta şi asta este capacitatea lui de a-şi asuma responsabilităţi”, a încheiat Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la B1 TV, că, după demisia lui Emil Boc din funcţia de premier, el i-a oferit liderului PSD Victor Ponta mandatul de prim-ministru, însă a fost refuzat de USL.

El a precizat că a făcut această ofertă în timpul consultărilor de la Cotroceni cu USL, după demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru.

Preşedintele Băsescu a precizat că Victor Ponta nu i-a răspuns, dar că „în locul lui” prima dată a răspuns liderul PNL Crin Antonescu, iar apoi liderul PC Daniel Constantin.

Şeful statului a precizat că, dacă liderii USL vor susţine că nu s-a întâmplat aşa, el va pune la dispoziţie atât înregistrarea audio a discuţiei, cât şi transcrierea.

Şeful statului i-a dat moderatorului emisiunii transcriptul discuţiei pe care a avut-o la consultările de la Cotroceni cu liderii USL după demisia lui Emil Boc. Din pasajele citite de către moderator din transcrierea discuţiei, care i-a fost dată de către preşedinte, reieşea că Traian Băsescu a făcut această propunere.

Ulterior, în emisiune, preşedintele Băsescu a susţinut că „propunerea nu trebuia refuzată”.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Băsescu nu i-a propus niciodată nimic şi, prin urmare, nu avea ce să refuze, el amintind că şeful statului a declarat recent că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu premier era stabilită din decembrie.

„E o abordare extrem de neserioasă a domnului Băsescu, în linia abordărilor neserioase din ultimul timp. Nu mi-a propus niciodată nimic. Nu am refuzat niciodată nimic, pentru că nu aveam cum să refuz ce nu mi s-a propus”, a declarat Ponta.

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că a ştiut cu o seară înaintea consultărilor cu partidele pentru formarea noului guvern că preşedintele Traian Băsescu intenţiona să propună guvernarea lui Victor Ponta şi USL.