Udrea, după discursul lui Băsescu: Ponta a avut comportament de Premier. Antonescu, un lider isteric

Deputatul PDL Elena Udrea a salutat prezenţa premierului Victor Ponta la discursul preşedintelui Traian Băsescu din Parlament, spunând că acesta a avut "o atitudine firească" şi "un comportament de Premier". În schimb, Udrea l-a pus la zid pe şeful Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, acuzându-l că, prin boicotarea discursului şefului statului, a dovedit încă o dată că este un "lider politic isteric".

12 mart. 2013, 17:04
Udrea, după discursul lui Băsescu: Ponta a avut comportament de Premier. Antonescu, un lider isteric

Elena Udrea scrie pe blogul personal că discursul lui Traian Băsescu, susţinut marţi în Parlament, a fost „cel mai bun discurs politic al ultimei jumătăţi de an”.

„Pe de o parte, a făcut o radiografie corectă şi exhaustivă a situaţiei României în contextul european actual. Pe de altă parte, a trasat drumul înainte pe care ţara noastră trebuie să-l urmeze dacă vrea să se integreze de facto în Uniunea Europeană. A făcut aceste lucruri de o manieră lucidă şi fără patimă. A evitat orice urmă şi idee de conflict politic. A dovedit că este primul politician de vârf al României care are o viziune cu adevărat europeană pentru ţară. Dezbărat de orice patimă politică, Preşedintele a întins o mână de ajutor în direcţia Guvernului şi a Premierului pe direcţia atingerii unor obiective de politică externă extrem de importante pentru România. Prin experienţa politică şi înţelepciunea care vine odată cu vârsta, Traian Băsescu a dovedit astăzi de ce este în continuare principalul politician al ţării”, scrie Udrea.

Democrat-liberala remarcă totodată „curajul omului politic Traian Băsescu”, spunând că „în timp ce alţii din conducerea partidului, miniştri în Cabinetul Boc, nu ştiu cum să se mai delimiteze de guvernarea PDL, şeful statului îşi asumă din nou măsurile de reechilibrare bugetară pe care România a trebuit să le ia între 2009 şi 2011”.

În ceea ce priveşte prezenţa premierului Victor Ponta la discursul şefului statului, Udrea a arătat că acesta a dat dovadă de o „atitudine firească”.

„Acesta a asistat la discursul şefului statului şi apoi şi-a asumat o poziţie echilibrată, pe ideea colaborării instituţionale, dovedind că este capabil, în unele momente, să lase în urma sa haina populismului şi a exceselor de limbaj. Nu merită lăudat pentru că se comportă normal, dar merită subliniat că astăzi a avut un comportament de Premier”, susţine Udrea.

În schimb, deputatul PDL îl critică dur pe liderul PNL, Crin Antonescu.

„De partea cealaltă, Crin Antonescu s-a dovedit din nou a fi un lider politic isteric şi incapabil să înţeleagă interesele României sau să le pună deasupra interesului propriu. Deşi ştia că în Parlament se află şi ambasadorul Germaniei, ţară care s-a opus aderării noastre la Schengen, Crin Antonescu merge în continuare, cu paşi grăbiţi şi apăsaţi, pe drumul anti-european pe care i l-a trasat Voiculescu. Un astfel de om, incapabil să asculte discursul şefului statului în funcţie, incapabil să treacă peste umorile şi obsesiile personale, se vrea Preşedintele ţării. Numai că, în această tentativă a lui, va eşua lamentabil. Cred că, peste un an şi jumătate, va trebui să privească în urmă la toate aceste momente în care s-a dovedit obtuz pentru a înţelege de ce nu a câştigat alegerile”, conchide Udrea.