Udrea îl vede pe Ungureanu ca lider al unei noi forţe de dreapta

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, la B1 TV, că premierul Mihai Răzvan Ungureanu poate fi "liderul în jurul căruia să se construiască o nouă forţă politică de dreapta".

RomaniaTV.net
04 apr. 2012, 20:40
Udrea îl vede pe Ungureanu ca lider al unei noi forţe de dreapta

Udrea a apreciat, răspunzând unei întrebări, că Mihai Răzvan Ungureanu poate să lanseze un proiect politic de dreapta.

„Cu siguranţă ar avea susţinerea PDL, trebuie să vrea şi Mihai Răzvan Ungureanu să facă lucrul acesta. Cred că poate fi, la acest moment, liderul în jurul căruia să se construiască o nouă forţă politică de dreapta”, a declarat liderul PDL Bucureşti.

Elena Udrea a arătat că premierul este o persoană credibilă, cu o cotă de încredere bună.

„Este un om cu credibilitate, este categoric un om de dreapta, are o cotă de încredere bună în acest moment, ceea ce îi dă posibilitatea să adune în jurul său pe toţi cei care ar dori să construiască acum această forţă politică de dreapta”, a menţionat ea.

Întrebată dacă PDL ar veni într-o astfel de forţă de dreapta construită în jurul lui Ungureanu, Elena Udrea a spus că nu a avut loc o discuţie concretă în acest sens. „N-am avut o discuţie concretă, nici noi nu l-am ofertat pe domnul Ungureanu, nici dânsul nu s-a adresat partidului”, a declarat ea.

„Dar din toate frământările noastre legate de construirea unei forţe politice puternice de dreapta în România, cred că ne-am putea canaliza eforturile spre a construi acest proiect în jurul lui Mihai Răzvan Ungureanu”, a continuat Udrea.

Elena Udrea a mai spus că „iniţiativa nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu a aparţinut şefului statului” şi că nu a ştiut nimeni, în afară de Emil Boc, că el este cel nominalizat „până în ziua în care s-a întâmplat”.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, marţi seară, că simte o aşteptare din partea populaţiei şi că această aşteptare se va „structura” la un moment dat, dar că mai întâi are nevoie să înregistreze performanţe la conducerea Guvernului.

El a arătat că simte vocea celor dezamăgiţi şi care nu se mai prezintă la alegeri pentru a-şi exercita dreptul de vot.

„Simt această aşteptare, vine spre mine pe diferite canalele. Sunt în teritoriu, sunt în Bucureşti, mă întâlnesc cu prietenii, primesc telefoane, am dialoguri, simt această aşteptare. Ea se va structura într-un fel, dar mai are nevoie de un ingredient care este necesar şi acesta este recunoaşterea succesului în materie de administrare. Ori succesul în materie de administrare nu se instalează la două luni de la învestirea în funcţie, mai are nevoie de cel puţin o lună şi acesta este motivul pentru care doresc să merg în Parlament şi sper ca distinşii membri ai corpului legislativ să accepte şi să spun ce am reuşit să fac. Atunci probabil apare turnesolul acestei acţiuni”, a spus Ungureanu, la Realitatea TV.

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, joi, la B1 TV, că, în opinia sa, Mihai Răzvan Ungureanu „are capacitatea să coaguleze în jurul lui o mişcare politică”.

Întrebat dacă în jurul lui Mihai Răzvan Ungureanu se poate coagula în această vară, între scrutinul local şi alegerile generale, „o mişcare politică, o mutare politică”, Adriean Videanu a răspuns: „Eu cred că Mihai Răzvan Uugureanu are capacitatea să coaguleze în jurul lui o mişcare politică”.

Chestionat dacă are în vedere inclusiv o mişcare din care să facă parte PDL, Videanu a menţionat: „Eu v-am spus că are capacitatea să adune în jurul lui o mişcare politică”.