Udrea, în Parlament: Investiţiile în Deltă trebuie continuate, Guvernul să recupereze hoteluri

Elena Udrea a cerut, în Parlament, continuarea investiţiilor iniţiate de PDL în infrastructura din Delta Dunării, menţionând că Guvernul Ponta trebuie să recupereze mai multe hoteluri privatizate "pe nimic" de Guvernul Năstase "către Sorin Ovidiu Vântu şi fraţii Micula".

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 10:45
Udrea, în Parlament: Investiţiile în Deltă trebuie continuate, Guvernul să recupereze hoteluri

Cererea face parte dintr-o declaraţie politică a Elenei Udrea, care „vine imediat după ce liderii USL s-au reunit în Deltă pentru a-şi împărţi colegiile parlamentare”.

În opinia fostului ministru, venirea la guvernare a USL „a produs o oprire aproape totală a proceselor de investiţii în infrastructura turistică şi de transport din zonă”.

„Această stare de fapt a afectat foarte mult programele MDRT derulate în Delta Dunării. Practic, toate au fost oprite. Asta în condiţiile în care, anul trecut, s-au reabilitat şi construit aproape 100 de kilometri de drum asfaltat, s-au realizat mai multe miniporturi şi porturi şi s-au pus bazele unor circuite turistice, unul dintre cele mai importante fiind Triunghiul Mănăstirilor. Anul acesta nu a mai adus însă nimic bun pentru locuitorii Deltei, deşi ar fi trebuit încheiate mai multe lucrări şi definitivată implementarea strategiei Dunării. Această stare nefericită de fapt este, fără îndoială, rezultatul incapacităţii noii conduceri a MDRT de a înţelege nevoile turismului românesc în general şi ale Deltei Dunării în particular”, susţine fostul ministru, citat în comunicat.

Elena Udrea a făcut apel la liderii USL să acorde mai multă atenţie acestei zone: „Având în vedere că anul acesta s-au tăiat la rectificarea bugetară fonduri necesare dezvoltării turismului şi s-au blocat unele investiţii importante sau sume pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene din Strategia Dunării, ar fi bine ca şefii puterii să fie mai atenţi şi mai responsabili pe viitor. Aşteptarea mea cea mare este de la preşedintele PNL, Crin Antonescu, el însuşi venind din Tulcea”.

Fostul ministru a mai atras atenţia asupra faptului că, după venirea Guvernului Ponta, nu s-a mai făcut nimic pentru corectarea unor greşeli din trecut comise în special de guvernările PSD: „Eu cred că, în Deltă, trebuie recuperate mai multe hoteluri şi unităţi de cazare care au fost privatizate pe nimic în timpul guvernării Năstase către Sorin Ovidiu Vântu şi fraţii Micula. Complexul Turistic Roşu sau Hotelul Delta din Sulina sunt doar două exemple concludente în acest sens. În timpul mandatului meu, s-a analizat intens care sunt posibilităţile exproprierii acestora şi întoarcerii lor în circuitul turistic. Este un lucru care ar trebui să fie continuat şi de noul Guvern, putând fi dovada unei schimbări de optică faţă de turism şi, în cele din urmă, chiar faţă de avutul naţional”.