Udrea, înainte de vot: E un DEJA VU. Cred că va trebui INSTITUITĂ în statut PROCEDURA Elena Udrea

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate, miercuri, de la ora 13.30, cererile DNA care o vizează pe Elena Udrea privind ridicarea imunităţii pentru urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă, iar votul asupra rapoartelor Comisiei juridice în acest caz va fi secret cu bile. Înainte de şedinţa parlamentară, fosta şefă PMP a declarat că "nu e lucru uşor să-i reziste" unei noi cereri de arestare

28 oct. 2015, 11:30
Udrea, înainte de vot: E un DEJA VU. Cred că va trebui INSTITUITĂ în statut PROCEDURA Elena Udrea

„La ce experienţă am eu cu arestările preventive, e a treia cerere în Parlament în 8 luni. Dacă mă sperie, îmi e frică sunt întrebări la care răspunzi cu greu. Nu e un lucru căruia să îi rezişti uşor. După cât vedeţi, o să rezist. (…) Colegii jurişti au fost logici când au verificat solicitarea. Cum am devenit aşa un peridol ca să ceară dna arestarea mea. Poate dacă DNA îmi lua declaraţii, îşi dădea seama că nu e necesară arestarea. Întâi trebuie începută urmărirea penală, apoi arestarea preventivă. (…) E un deja-vu. Cred că va trebui instituită în statut procedura Elena Udrea de arestare”, a declarat Elena Udrea înainte de şedinţă.

Citeşte şi: Elena Udrea află miercuri dacă poate fi ARESTATĂ. Ce a discutat cu Traian Băsescu înainte de vot LIVE TEXT

Fostul ministru a confirmat faptul că s-a întâlnit cu Traian Băsescu înainte de votul în Parlament. Întrebată dacă Traian Băsescu a încurajat-o înainte de votul în plen, Elena Udrea a răspuns:

„Mi-a urat să trec cu bine peste acest moment. S-a derulat foarte repede întâlnirea că eu plecam spre Parlament”, a adăugat fosta şefă PMP.Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu din 7 mai până în 16 iunie. Din 25 februarie până în 30 aprilie, Udrea a fost încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor.

În 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.