Elena Udrea rămâne sub control judiciar: Nu vreau să fac DENUNŢURI şi nici DEZVĂLUIRI

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca Elena Udrea să fie judecată în continuare sub control judiciar în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită. Elena Udrea s-a plâns luni, în sala de judecată, de faptul că magistrații au ridicat măsura controlului judiciar doar în cazul denunțătorilor săi, care au preferat să arunce vina pe ea. 

27 oct. 2015, 06:54
Elena Udrea rămâne sub control judiciar: Nu vreau să fac DENUNŢURI şi nici DEZVĂLUIRI

 Elena Udrea a declarat că nu a spus niciodată că este gata să facă denunțuri sau dezvăluiri în legătură cu cele două noi acuzații care i se aduc, care sunt „neadevărate”, ci că vrea să spună procurorilor și judecătorilor lucrurile pe care le știe în legătură cu acestea.

Eu nu vreau să fac nici denunțuri, nici dezvăluiri. Eu vreau să spun procurorilor, judecătorilor lucrurile pe care le știu în legătură cu cele două acuzații care mi se aduc și care, în ceea ce mă privește, sunt neadevărate. Despre situațiile respective cunosc lucruri și vreau să le spun procurorilor”, a precizat Udrea, înainte de a intra la ședința Comisiei pentru abuzuri din Camera Deputaților.

Întrebată dacă a văzut denunțul făcut de Ana Maria Topoliceanu la dosarul cauzei, ea a răspuns afirmativ, însă a precizat că nu era nicio declarație la dosar în care se afirmă că ar fi primit, în sediul PDL, în prezența lui Vasile Blaga, o geantă în care se aflau 3,8 milioane de dolari.

„Nu există această declarație în dosar, o astfel de declarație nu există în dosar. Categoric nu și în situația aceasta trebuie lămurite (n.r. lucrurile) și le pot lămuri. Dacă procurorii m-ar fi chemat și nu ar fi cerut direct arestarea preventivă, aveau ocazia să afle adevărul despre cum s-au întâmplat lucrurile, nimeni nu spune că eu aș fi luat geanta cu bani, nici măcar denunțătoarea nu spune că eu aș fi luat geanta cu bani. Dar despre lucrul acesta știu cât de cât ce s-a întâmplat și pot să spun procurorilor. Dacă m-ar fi întrebat, le-aș fi spus de la început și poate nu se ajungea la arestarea preventivă. Ca urmare, ceea ce voi spune cu siguranță că veți afla și dumneavoastră”, a arătat Udrea.

În context, Elena Udrea a declarat că miercuri nu le va cere nimic parlamentarilor, ci le va spune lucruri pe care ei trebuie să le știe.

„O să le spun lucrurile pe care cred eu că trebuie să le știe, lucruri care cred eu că trebuie spuse de la tribuna Parlamentului. Nu le voi cere nimic, eu doar le voi spune ce cred că trebuie să audă și în rest să facă dânșii cum vor considera„, a precizat Udrea.

„Pentru cei care și-au recunoscut faptele și au cerut procedura simplificată s-a ridicat controlul judiciar, ceea ce mi se pare inechitabil, pentru că, dacă unii oameni își recunosc faptele, se întâmplă fie că le-au făcut, fie pentru că au preferat să denunțe, aruncând vina pe mine”, a declarat Udrea.

La un termen anterior, instanța a decis revocarea controlului judiciar în cazul a patru inculpați din dosar – Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Dragoș Botoroagă, decizie care nu a fost contestată de DNA, după ce aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Citeşte şi: VOT în plen pe cererile DNA. Elena Udrea află miercuri dacă poate fi ARESTATĂ pentru a treia oară