Udrea: L-am sunat pe Traian Băsescu să-l anunţ că o să candidez la şefia PDL VIDEO

Elena Udrea a declarat într-o ediţie specială, la România TV, că nu a ales să candideze la şefia PDL la cerinţa preşedintelui Traian Băsescu. Udrea a recunoscut însă că a vorbit la telefon cu şeful statului pentru a-l anunţa despre candidatura la conducerea partidului şi a spus că nu i-a cerut sprijinul în campania pentru şefia PDL.

16 feb. 2013, 18:41
Udrea: L-am sunat pe Traian Băsescu să-l anunţ că o să candidez la şefia PDL VIDEO

Întrebată dacă preşedintele Traian Băsescu i-a cerut să candideze pentru funcţia de preşedinte al PDL, Elena Udrea a răspuns: „Nu, categoric nu”.

„Am avut o discuţie cu colegii de partid. Aşa s-a ajuns la anunţul de marţi (ziua în care Elena Udrea şi-a anunţat oficial candidatura la şefia PDL). Am avut o discuţie cu colegii de partid care îşi doresc ca în PDL să se întâmple ceva, ca PDL să redevină partidul activ, care să se adreseze în principal electoratului în jur de 40 de ani, dar care n-a mai venit alături de PDL la ultimele alegeri, şi am hotărât să intru în această competiţie cu sprijinul lor”, a declarat Elena Udrea.

Întrebată dacă i-a cerut lui Traian Băsescu să o susţină în vederea câştigării şefiei PDL, Udrea a răspuns că „nu”. Udrea a recunoscut totuşi că a avut o discuţie telefonică cu şeful statului şi cu fostul şef al PDL şi cu principalul ei contracandidat Vasile Blaga şi i-a informat că intenţionează să candideze. Udrea a refuzat să spună ce a vorbit cu Traian Băsescu la telefon, în schimb a declarat că Vasile Blaga i-a urat succes.

„În momentul în care am decis să-mi anunţ candidatura, marţi am sunat la domnul preşedinte Vasile Blaga şi i-a spus, am sunat şi la domnul Emil Boc şi la preşedintele Traian Băsescu. Au fost şi oameni pe care i-am sunat şi pe care nu i-am întâlnit la Parlament. Nu am vrut ca această candidatură să fie o surpriză pe care o anunţ la televizor. (…) Am vrut ca oamenii aceştia să ştie că eu intru în competiţie. Domnul Blaga mi-a urat succes”, a declarat Elena Udrea la România TV.

Elena Udrea, a mărturisit, la România TV, că a învăţat politică de la preşedintele Traian Băsescu, ceea ce reprezintă cu siguranţă un câştig, şi nicidecum un dezavantaj: „Zilele trecute domnul Victor Ponta spunea cu mândrie că a învăţat politică de la Adrian Năstase. Eu de ce m-aş feri să recunosc că am învăţat politică de la Traian Băsescu? De ce ar trebui asta să mă complexeze sau să-mi creeze o problemă? Nu, aşa stau lucrurile. Dar nu cred nici pe departe că este un dezavantaj. Să înveţi politică, să fii un tânăr politician care s-a format din punct de vedere al carierei politice la şcoala politicianului Traian Băsescu, cred că dimpotrivă este un câştig”.

Întrebată dacă se consideră capabilă să lupte cu Victor Ponta sau cu Crin Antonescu, Elena Udrea a răspuns ferm că „da”.
„Cred că este principalul meu argument în faţa lui Vasile Blaga. Da, sunt mai capabilă decât Vasile Blaga să ma bat cu Victor Ponta, cu Crin Antonescu, cu Voiculescu, cu toţi la un loc, pentru că experinţa mea de 8 ani de luptă politică îmi dă argumentul să pot să afirm acest lucru. În toată cariera mea politică m-am luptat permanent cu adversari, indiferent cine au fost ei. Cred că sunt capabilă să duc această luptă în numele meu, în numele partidului cu puterea de astăzi, cu liderii politici de astăzi care sunt liderii generaţiei mele, dacă mă refer la Victor Ponta”, a spus Udrea.

În cadrul emisiunii, Elena Udrea a precizat că nu va candida la preşedinţie: „Nu şi am spus lucrul acesta. Obligaţia mea şi a echipei mele este să găsim cel mai bun candidat al dreptei româneşti”.

Elena Udrea şi-a anunţat marţi candidatura la preşedinţia PDL împotriva lui Vasile Blaga. Fostul ministru al Dezvoltării şi-a anunţat intenţia de a intra în competiţia internă a partidului în cadrul unei şedinţe de grup fulger a parlamentarilor democrat-liberali. Udrea a spus că a luat decizia de a candida la şefia PDL după ce a discutat cu colegii de partid şi că speră ca moţiune să fie semnalul pe care PDL îl aşteaptă ca să redevină partidul viu, activ de pe scena politică românească şi să adune cât mai mulţi susţinători. 

„Pe toţi cei care vor binele PDL, şi sunt mulţi colegi care au rămas acum în momentele grele, mi-aş dori şi mi-ar plăcea ca într-un proiect nou pentru PDL să vină toţi colegii care îşi doresc ca PDL să se întoarcă în topul partidelor politice din România”, a mai spus Udrea.

Întrebată dacă PDL este pregătit să fie condus de o femeie, Elena Udrea a răspuns că intrarea sa în competiţie este şi un mesaj pentru electoratul feminin: „Am văzut că PSD a fost pregătit să aducă în fruntea lui un tânăr, s-a dovedit un succes. Cred că este un semnal care se dă pentru electoratul feminin şi este momentul ca într-o competiţie electorală să intre o femeie şi să şi câştige”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi seara că Elena Udrea ar trebui să se retragă din cursa pentru preşedinţia PDL dacă va fi aranjat rezultatul Convenţiei Naţionale. Preşedintele a anunţat, totodată, că va onora o eventuală invitaţie la lucrările Convenţiei din 23 martie.