TURUL II. Elena Udrea, SELFIE la coadă la vot, în Paris: E mai rău decât pe vremea lui Ceauşescu VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Elena Udrea, împreună cu câţiva membri ai PMP, au mers să voteze la ambasada României de la Paris, acolo unde se stă la coadă la vot. Unii români s-au bucurat să o vadă alături de ei, în timp ce unul i-am imputat faptul că nu şi-a îndemnat în mod explicit votanţii din primul tur să-l susţină pe Klaus Johannis

16 nov. 2014, 15:00

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Nu mă aşteptam să fie o coadă atât de lungă. Este mult mai rău decât pe vremea lui Ceauşescu când trebuia să stăm la coadă pentru orice. Acum trebuie să stăm la coadă pentru un vot. Modul în care au fost organizate alegerile este ruşinos pentru România. Mă uit la francezi, la poliţia franceză ce se minunează de ceea ce se întâmplă. Păcat pentru că dispreţul ce se arată diasporei, dar se va întoarce împotriva celor din România. O dată în plus se vede teama de votul diasporei şi o lipsă de interes pentru imaginea României„, a declarat Udrea.

Deocamdată, Udrea nu a putut estima la ce oră va putea să voteze. „Suntem pregătiţi să stăm aici până la închiderea urnelor„, a spus preşedintele PMP, adăugând că este nevoie ca Guvernul să aprobe prelungirea programului de vot, după cum a făcut şi la referendumul din 2012.

Dacă unii dintre cei prezenţi s-au îngrămădit să facă poze cu ea, un român a apostrofat-o: „Doamnă, nu vă este ruşine să nu cereţe să se voteze pentru Johannis?„. Un altul i-a cerut explicaţii pentru procedura greoaie de vot, însă şi-a dat repede seama că Udrea nu are vreo vină. „La 5 minute, intră un om în ambasadă. Aici stăm să votăm până dispare Ponta de pe harta României„, a spus omul cu năduf.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, le-a recomandat romanilor care se simt descurajati de cozile de la sectiile de votare de la Paris sa se duca în alte orase, cel mai apropiat fiind Nancy, unde, la ora actuala, nu exista coada, localitatea aflandu-se insa la 385 de km de capitala franceza.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii din Diaspora au făcut cozi uriaşe la secţiile de votare. Alegătorii din Germania, Franţa, Londra, Belgia s-au aşezat la coadă la secţiile de votare încă de sâmbătă seară. Rândurile au început să se îngroaşe, duminică dimineaţă, şi la secţiile de votare din Chişinău, Torino, Verona, Viena, Berlin, Bonn, Bruxelles, Copenhaga, Stuttgart, Hamburg, Dublin. Românii care stau la coadă la Consulatul din Torino se plâng că sunt ţinuţi „ca la grădina zoologică”. Şi cei din Londra se plâng de „organizarea deplorabilă”. Există însă şi secţii de votare unde nu sunt cozi.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, le-a recomandat „celor care, eventual, s-ar putea simti descurajati de numarul mare de oameni care sunt la coada, sa incerce sa voteze si la alte sectii”.

„As vrea sa recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simti descurajati de numarul mare de oameni care sunt la coada, sa incerce sa voteze si la alte sectii. Cea mai apropiata sectie este la Nancy, unde, la ora actuala, nu exista niciun fel de coada”, a declarat, duminica, la Paris, ministrul de Externe, Teodor Melescanu.

Seful diplomatiei a mai spus ca cei care doresc „cu adevarat” sa voteze si „pot sa faca acest sacrificiu” sa se duca la Nancy, „mai ales ca este un oras superb, leaganul art nouveau care s-a creat in Franta si care este bine cunoscut si in Romania”.

Distanta intre Paris si Nancy este de 385 de kilometri. Astfel, cei care ar dori sa voteze acolo ar fi nevoiti sa faca un drum cu o durata de peste trei ore, cu masina. Cu trenul, distanta poate fi parcursa in aproximativ doua ore si ar costa, dus, la clasa a II-a, peste 60 de euro.