Udrea: Lucrurile nu pot rămâne aşa. Partidul trebuie să rămână unit VIDEO

Elena Udrea a afirmat că va cere soluţionarea contestaţiei sale faţă de rezultatul votului. În cazul în care aceasta, i-ar fi soluţionată favorabil ar trebui să se organizeze un tur II pentru preşedinţia partidului.

23 mart. 2013, 18:11
Udrea: Lucrurile nu pot rămâne aşa. Partidul trebuie să rămână unit VIDEO

Udrea a reclamat faptul că au fost înregistrate 4.632 de voturi exprimate, deşi pe listele cu delegaţi prezenţi înainte de votul final figurau doar 4.359.

„Diferenţa de voturi ce a făcut ca domnul Blaga să fie câştigător este de fapt de 44 de voturi. Comisia de organizare a alegerilor a anunţat rezultatul fără să analizeze contestaţia”, a declarat Udrea care a adăugat că la o renumărare parţială a voturilor  au fost descoperite voturi nule ce au fost contabilizate în dreptul lui Vasile Blaga.

Elena Udrea a anunţat că intenţionează să meargă la sediul central al partidului pentru a discuta cu conducerea şi cu comisia de numărare a voturilor despre situaţia creată.

„Lucrurile nu pot rămâne aşa. Contestaţia trebuie analizată”, a spus deputatul PDL.

Întrebată dacă există pericolul scindării PDL, Udrea a răspuns: „Nu aş vrea să mă gândesc la această posibilitate. Sala era împărţită în două. Partidul trebuie rămână unit, dar şi ei trebuie să respecte regulile, să analizeze contestaţia.”

Ea a apreciat că lucrările Convenţiei ar trebui realuate deoarece diferenţa de numai 44 de voturi nu este suficientă pentru ca Blaga să devină preşedinte din primul tur.

„Dacă diferenţa e de doar 44 de voturi, să facem turul II”, a spus contracandidata lui Blaga arătându-se că încrezătoare că l-ar putea înfrânge pe actualul lider al partidului.