Udrea: Mişcarea Populară cere Puterii să respingă acciza suplimentară la carburanţi

Partidul Mişcarea Populară (PMP) solicită tuturor parlamentarilor Puterii - PSD, UNPR, PC şi UDMR - să voteze împotriva legii de aprobare a OUG privind acciza suplimentară la combustibili, a declarat deputatul Elena Udrea, joi, în cadrul unei conferinţe de presă. Ea a avertizat că vor fi pichetate sediile de partid ale social-democraţilor în cazul în care această acciză va fi votată.

RomaniaTV.net
03 apr. 2014, 11:57
Udrea: Mişcarea Populară cere Puterii să respingă acciza suplimentară la carburanţi

Elena Udrea a afirmat că măsura introducerii accizei suplimentare la combustibili este una care ‘va creşte costul vieţii pentru fiecare român’.

Ea a adăugat că PMP a încercat să-l oprească pe premierul Ponta să introducă măsura de la 1 aprilie prin cele 300.000 de semnături depuse la Guvern, dar nu a reuşit, potrivit Agerpres.

‘Domnul Victor Ponta a rămas insensibil la dorinţa populaţiei pentru că semnăturile acelea au fost luate de reprezentanţii Mişcării Populare în stradă, de la cetăţeni. Domnul Ponta a ajuns, aşa, un fel de Ceauşescu. Crede doar ce îi spun sondajele de casă, nu mai ascultă şi vocea oamenilor care l-au votat în decembrie 2012’, a afirmat deputatul.

Udrea a adăugat că mai există o şansă ca scumpirile la benzină şi motorină să fie oprite, respectiv prin respingerea în Parlament a legii de aprobare a OUG privind acciza suplimentară pe litrul de carburant.

‘De aceea, Partidul Mişcarea Populară, venind în susţinerea solicitării preşedintelui Traian Băsescu către parlamentarii României, cere tuturor parlamentarilor Puterii, parlamentarilor PSD, UNPR, PC, UDMR, să nu voteze legea de aprobare a acestei ordonanţe care scumpeşte preţul la benzină şi motorină. Am decis să pichetăm sediile PSD în toată ţara în aşa fel încât să responsabilizăm reprezentanţii în Parlament ai PSD-ului şi să nu voteze împotriva interesului celor care i-au trimis în 2012 în Parlament‘, a declarat Udrea.

Ea a adăugat că, totodată, PMP va trimite cetăţenilor scrisori prin care va arăta cine sunt parlamentarii care vor vota pentru aprobarea OUG privind mărirea preţului la combustibili.

‘PMP afirmă şi demonstrează că această creştere a preţurilor la combustibili este inutilă. Nu era nevoie de această scumpire, dacă, desigur, domnul Victor Ponta nu era în an electoral. Este o dispută care s-a acutizat în ultimele zile, unde se duc banii care vor fi încasaţi de către Guvern din creşterea preţului la combustibil. Evident că domnul Victor Ponta a avut încercări multiple de a justifica această încasare la buget. (….) Una din aceste justificări şi care a fost contrazisă, de altfel, de ministrul de Finanţe, este că aceşti bani vor merge în construirea de autostrăzi. Dacă ne uităm la bugetul pe anul acesta al Guvernului Ponta vom vedea că la Ministerul Transporturilor bugetul este mai mic cu 8,3 miliarde de lei. Deci, nu către bugetul Ministerului Transporturilor vor merge aceşti bani, ci aşa cum a afirmat PMP şi aşa cum a susţinut şi preşedintele României, Traian Băsescu, banii vor merge către baronii locali ‘, a afirmat Udrea.

Ea a adăugat că bugetul Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei pe 2014 ‘este cel mai mare din ultimii trei ani’.