Udrea: Nu ar fi rău să se dizolve Parlamentul, pentru că e uriaş

Elena Udrea a sugerat, miercuri, că dizolvarea Parlamentului n-ar fi o idee rea în contextul în care noul legislativ are 588 de membri. "Avem un Parlament uriaș, de 588 de persoane, format din mulți penali și oameni cu probleme în justiție, dar asta este partea constituțională", a precizat Udrea.

13 dec. 2012, 10:53
Udrea: Nu ar fi rău să se dizolve Parlamentul, pentru că e uriaş

„Este dreptul lor să meargă cu o singură variantă de prim ministru, consultările au loc conform Constituției și este dreptul președintelui să propună un premier Parlamentului. Constituția spune că dacă două propuneri consecutive cad în 60 de zile, atunci se dizolvă Parlamentul. Nu că ar fi rău să se dizolve, pentru că avem un Parlament uriaș, de 588 de persoane, format din mulți penali și oameni cu probleme în justiție, dar asta este partea constituțională”, a declarat Elena Udrea, la Digi24.

VEZI LISTA noilor senatori şi deputaţi. Cine va face parte din viitorul Parlament

Cu mandatul de deputat reconfirmat în urma redistribuirii, Elena Udrea a precizat că în opinia sa Traian băsescu va respecta decizia USL, lăsându-i pe câştigătorii alegerilor să-și asume guvernarea, mai ales în condițiile în care vine un an dificil din punct de vedere economic.

„Dacă nu vor avea grijă, se vor duce la vale. Altfel vom vorbi la vară despre susținerea USL”, a adăugat Elena Udrea.