Udrea: Nu este admisibil şi nici normal să existe animale libere pe stradă

Elena Udrea speră să pună capăt scandalului privind eutanasiera câinilor comunitari şi s-a gândit să adopte maidanezi. Ea speră să ofere astfel un exemplu personal celor care luptă pentru drepturile patrupedelor, dar care le lasă să trăiască în stradă.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 11:19
Udrea: Nu este admisibil şi nici normal să existe animale libere pe stradă

Miercuri, Asociaţia Cuţu Cuţu a organizat un protest la sediul PDL din Aleea Modrogan, fiind nemulţumiţi de campania pentru eutanasierea patrupedelor. După numai o zi, Elena Udrea, a comentat situaţia maidanezilor pe blogul personal.
Ministrul Turismului şi Dezvoltării spune că atunci când se va pune problema ridicării câinilor de pe strada ei, va merge să ia câteva animale acasă, chiar dacă recunoaşte că nu are cele mai bune condiţii pentru a le creşte.

Chiar eu am în faţa casei în care locuiesc câţiva comunitari cărora le dau de mâncare. Mai mult, cel mai inteligent câine pe care l-am avut vreodată a fost un maidanez. Şi, cu siguranţă, când se va pune problema ridicării câinilor de pe stradă, voi merge să adopt câţiva, chiar dacă, neavând curte, nu îi pot creşte în cele mai bune şi igienice condiţii„, scrie Udrea.

Elena Udrea s-ar alătura astfel altor politicieni care au adoptat maidanezi, precum Adrian Năstase şi Corneliu Vadim Tudor.

Ministrul îi acuză de ipocrizie pe unii dintre politicienii care apără de la tribuna Parlamentului drepturile maidanezilor. „Politicienii nu-şi pun nici măcar într-un caz problema să fie încolţiţi de o haită prin parcurile vreunui cartier bucureştean. Personal, mi-aş dori ca toate administraţiile locale din ţară să poată să ţină maidanezi în adăposturi special amenajate şi să le ofere posibilitatea cetăţenilor să adopte aceşti câini. Cu condiţia să aibă bani. (…) Cred că este nevoie să lăsăm deoparte ipocrizia, discursurile pseudo-sentimentaliste şi să oferim o rezolvare situaţiei. Să arătăm că suntem o societate funcţională care e în stare să pună capat unei probleme de sfâşit de Ev Mediu. Pentru că locul câinilor nu este pe stradă„, punctează Elena Udrea, pe blog.

Populaţia canină a crescut necontrolat şi s-a ajuns chiar la cazuri tragice, în care oameni au murit muşcaţi de câini. De aceea sunt greu de crezut soluţiile magice cu care vin ONG-urile acum. Cum timp de nouă ani de zile nu s-a făcut nimic pentru rezolvarea problemei, ce ne garantează că vor reuşi să găsească soluţia minune care să rezolve problema într-un an sau doi?”, scrie Udrea, afirmând că „de la sfârşitul campaniei de eutanasiere derulată de Primarul General Traian Băsescu, nu s-a făcut nimic” în problema câinilor comunitari. „Într-o Românie europeană, în secolul XXI, nu este admisibil şi nici normal să existe animale libere pe stradă„, mai subliniază Elena Udrea.