Udrea nu-l vrea pe Chiliman candidat din partea PDL

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, la România TV, că nu intenţionează să-l cheme în partid pe primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, care acum este în relaţii foarte încordate cu conducerea PNL şi se gândeşte dacă mai rămâne în rândul liberalilor sau nu.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 17:30
Udrea nu-l vrea pe Chiliman candidat din partea PDL

Întrebată dacă a încercat să-l coopteze pe Chiliman în echipa candidaţilor PDL pentru Capitală, Udrea a negat.

„Nu am încercat şi nici nu aş încerca. După nebunia din această perioadă, în care traseismul a atins cote fulminante şi am avut surpriza fugii lui Cristian Popescu Piedone la USL, am decis ca PDL să meargă cu candidaţi proprii”, a declarat Udrea la România TV, în cadrul emisiunii „România în 60 de minute”.

Democrat-liberala a apreciat că plecările din partid din ultima vreme se datorează în primul rând faptului că PDL şi-a deschi porţile celor care, în anii anteriori, au intrat în rândurile pedeliştilor doar pentru a fi înscrişi în partidul aflat la putere.

„Se întoare împotriva noastră o politică pe care nu am sancţionat-o la timp”, a spus Udrea.

Udrea a precizat că organizaţia PDL are ca obiectiv minimal să menţină cele două primării pe care le deţine în prezent, să câştige Primăria Generală şi cel puţin 30% din voturile pentru Consiliul General. Vicepreşedinta PDL s-a arătat încrezătoare că pot apărea surprize din partea candidaţilor democrat-liberali care să mărească numărul primăriilor deţinute de edili PDL.

„Când se va vorbi despre ce s-a făcut şi, mai ales, despre ce nu s-a făcut, percepţia primarilor în faţa electoratului va fi una mult mai puţin favorabilă. Mai avem în faţă o lună şi jumătate de campanie, în care oamenii sunt mult mai atenţi la mesajele politice”, a apreciat Elena Udrea.

Cât priveşte alegerile prezidenţiale din 2014, Udrea nu a exclus varianta ca Mihai-Răzvan Ungureanu să fie prezidenţiabilul PDL. „Poate fi o soluţie câştigătoare la alegerile din 2014. Este o variantă viabilă din punctul meu de vedere„, a estimat Elena Udrea.