Udrea: Partidele de centru dreapta NU se vor uni. Sunt prea mari resentimentele personale UPDATE

Deputatul Elena Udrea crede că partidele de dreapta nu se vor uni până la alegerile prezidenţiale, explicând că resentimentele personale sunt prea mari, iar caracterele prea slabe pentru a le depăşi. În urmă cu două zile, imediat după exit-poll-uri, Udrea pleda pentru un proiect comun al dreptei pentru prezidenţiale.

RomaniaTV.net
27 mai 2014, 07:58
Udrea: Partidele de centru dreapta NU se vor uni. Sunt prea mari resentimentele personale UPDATE

Partidele de centru dreapta nu se vor uni. Nu pana la alegerile din toamna. Sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor si prea slabe caracterele pentru a le depasi, fie si in ideea mareata de a invinge PSD-ul la prezidentiale.

In plus, incapacitatea politicienilor de a genera un proiect comun este dublata de frustrarile si parti pris-urile jurnalistilor si analistilor de dreapta, care fac exact ce critica la liderii politici: unitatea dreptei, dar cum vrem noi si in jurul cui vrem noi. De aceea, ca unul dintre foarte putinii care chiar au incercat concret si incearca si acum sa realizeze o coalitie a fortelor anti PSD, va spun ca nu mai cred ca este posibil.

Poate o intelegere punctuala pentru turul doi al prezidentialelor. Merge si asa, pana la urma, dar macar hai sa vedem fiecare barna din ochiul propriu inainte de a vedea paiul din ochiul celulilalt!”, a scria Elena Udrea pe Facebook.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Deputatul Elena Udrea a apreciat, duminică seara, că scorul PMP la alegerile europarlamentare, de 7%, reprezintă un succes pentru un partid înfiinţat cu numai trei luni în urmă.

Totodată, Udrea a lansat un apel la celelalte partide de dreapta să înceapă discuţii privind un proiect comun pentru alegerile prezidenţiale. Udrea a nominalizat PNL, PDL, PNŢCD, FC şi PER ca posibilii parteneri de negocieri.

Credem că este nevoie stringentă să ne unim în jurul unui proiect  care să dea o opoziţie echilibrată la PSD şi în noiembrie 2014 să câştigăm preşedinţia României„, a afirmat deputatul PMP.
 
UPDATE Ulterior, Udrea a completat postarea pe Facebook, adăugând: „Mişcarea Populară este gata să facă parte din orice proiect al dreptei unite. Mai mult, acceptă orice iniţiativă de unificare indiferent din partea cui vine. Va susţine chiar orice candidat care poate să învingă candidatul PSD, fără să importe din ce partid face parte. Dar având în vedere momentul de faţă şi câteva discuţii care deja au fost purtate, eu cred că partidele de centru dreapta nu se vor uni.”