Udrea: PMP va iniţia două moţiuni simple împotriva miniştrilor Duşa şi Mănescu VIDEO

Deputatul Elena Udrea, membru al Partidului Mişcarea Populară (PMP), a declarat luni că grupul său va iniţia două moţiuni simple împotriva miniştrilor din Guvernul Ponta.

03 feb. 2014, 17:05
Udrea: PMP va iniţia două moţiuni simple împotriva miniştrilor Duşa şi Mănescu VIDEO

Vom depune două moţiuni simple împotriva ministrului Apărării şi a celui de la Transporturi, pentru că domnul Victor Ponta şi-a asumat raportul făcut la nivelul Guvernului privind modul defectuos în care s-a gestionat criza accidentului aviatic. Considerăm că este necesar să existe o astfel de acţiune la nivelul Parlamentului prin care să cerem să fie demişi cei doi miniştri. Dacă domnul Victor Ponta nu o face, care el însuşi ar fi trebuit să-şi prezinte demisia ca urmare a faptului că, în timp ce doi oameni mureau îngheţaţi de frig, instituţiile din subordinea dânsului, în mod haotic şi necoordonat, nu erau în stare să-i găsească. Domnul Victor Ponta era la vremea aceea fie într-o cură de frumuseţe televizată, fie după aceea la restaurant„, a afirmat Elena Udrea la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Aceasta a adăugat că cei doi miniştri ar fi trebuit să coordoneze acţiunile de salvare a persoanelor aflate în avionul care s-a prăbuşit în Apuseni.

Noi cerem demisia a doi miniştri care, prin lege, au atribuţii în coordonarea acţiunilor de căutare a supravieţuitorilor unui accident aviatic. Şi aceştia, conform legii, sunt ministrul Transporturilor şi cel al Apărării„, a susţinut Elena Udrea.

Cât priveşte rolul pe care l-a avut şeful STS, Elena Udrea a spus că atribuţiile acestuia, conform raportului pe care chiar Guvernul l-a prezentat în CSAT, au fost îndeplinite.

STS-ul avea obligaţia să indice, conform informaţiilor primite de la cele două companii de telefonie mobilă, aria în care se aflau supravieţuitorii accidentului care foloseau telefoane mobile şi a comunicat acest lucru. Eu mă folosesc de un raport oficial al Guvernului, şi nu prezint puncte de vedere bazate pe sentimentele politicianului de opoziţie sau pe resentimentele personale. Eu mă bazez pe argumentele legale. Chiar Guvernul spune în raport că STS-ul a făcut ceea ce avea în competenţă să facă. Cine nu a coordonat acţiunea instituţiilor sunt cei de la nivelul Guvernului, cei doi miniştri„, a susţinut Elena Udrea.

În opinia sa, Ministerul Apărării ar fi avut posibilitatea să coordoneze operaţiunile de căutare şi să folosească tehnologia pe care o avea, „dacă ar fi existat o coordonare la nivelul decidenţilor politici, să folosească tehnica pe care o avea în dotare pentru a identifica locul în care se aflau cei care supravieţuiseră accidentului„, a mai declarat aceasta.

Întrebată dacă pentru aceste moţiuni s-au strâns suficiente semnături şi dacă va apela şi la foştii colegi de la PDL, Udrea a răspuns: „Sigur că da, noi nu suntem o opoziţie în interiorul opoziţiei, noi vrem să avem un demers de unitate al opoziţiei pe care l-am susţinut şi când eram în interiorul PDL şi cred că ar trebui să lucrăm împreună ca partide de opoziţie şi să avem acţiuni comune împotriva USL. De aceea, speranţa este ca toţi colegii din partidele de opoziţie – PDL, PP-DD, Forţa Civică, PNŢ-CD – să fie de acord să semneze aceste moţiuni„, a arătat Udrea.

CITEŞTE ŞI: Udrea îi răspunde lui Ponta: Îngrijorarea sa privind plecarea mea la PMP face mai mult rău PDL