Udrea: Relevant este că Johannis a fost susţinut pentru premier de către Voiculescu, nu că a intrat la Grivco

Nu ştiu dacă a intrat sau nu Johannis în sediul Grivco, dar e mai relevant faptul că a fost susţinut pentru funcţia de premier de Dan Voiculescu, a declarat, sâmbătă, la Târgovişte, Elena Udrea, citată de către Agerpres.

06 sept. 2014, 14:40
Udrea: Relevant este că Johannis a fost susţinut pentru premier de către Voiculescu, nu că a intrat la Grivco

Aceasta a mai spus că Klaus Johannis ar trebui să lămurească public dacă a fost sau nu la Grivco.

”Nu ştiu dacă a fost sau nu a fost Johannis la Grivco. Dar nici nu cred că e relevant, atât timp cât domnul Voiculescu l-a susţinut pe Johannis să fie prim-ministru, atât timp cât domnul Johannis a fost braţ la braţ cu Victor Ponta în guvernare până în ianuarie. Dacă a fost fizic acolo sau nu va trebui să spună chiar dânsul, pentru că aţi văzut: unii spun că da, domnul Johannis spune că nu. Dar mi se pare mai puţin relevant dacă efectiv a intrat în clădirea de la Grivco, cât faptul că a fost partener cu Voiculescu”, a afirmat Elena Udrea.

Candidatul PMP la prezidenţiale, Elena Udrea, s-a aflat, sâmbătă, la Târgovişte, unde a avut o întâlnire cu arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon, a susţinut o conferinţă de presă la sediul PMP Dâmboviţa şi a mers la Târgul Meşteşugarilor ce are loc în centrul municipiului cu ocazia Zilelor Cetăţii Târgovişte.

Fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, a afirmat că spusele lui Crin Antonescu şi Mircea Geoană referitoare la întrevederile pe care mai mulţi lideri politici le-au avut cu Dan Voiculescu la sediul Grivco în 2009 nu-i contrazic afirmaţiile legate de întrevederea Voiculescu-Johannis.

„Mai întâi a fost o întâlnire mai mare, mai largă la care au participat mai mulţi lideri politici, după care a avut loc această întâlnire dintre domnul Johannis şi domnul Voiculesc la Grivco. Întâlnirea separată a fost ultima. În prima întâlnire s-a discutat de variante de prim-ministru”, a declarat Codruţ Şereş la România TV.

Mai mult, cei doi s-ar fi întâlnit în repetate rânduri şi la Sibiu, nu doar o singură dată, cum a afirmat Klaus Johannis. „Din 2003 încoace, s-au întâlnit cel puţin o dată pe an”, susţine Şereş.

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, la România TV, că nu a existat o întâlnire între el şi Dan Voiculescu la sediul Grivco în 2009 la care să fi participat şi Klaus Johannis.

Întrebat dacă a existat o discuţie în 2009 la sediul Grivco legată de numirea lui Klaus Johannis ca prim-ministru la care să fi asistat şi primarul din Sibiu, Crin Antonescu a răspuns: „După cunoştinţa mea, nu. În orice caz, împreună cu mine, nu. Întăresc declaraţia corectă a domnului Mircea Geoană: A avut loc o singură întâlnire între mine, ca preşedinte al PNL, liderii PSD de atunci Mircea Geoană, Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc şi Dan Voiculescu în care eu am pus problema discutată anterior cu domnul Geoană, că suntem gata să-i acordăm susţinerea în turul II, dar cerem ca, în cazul unei victorii, Klaus Johannis să fie premierul independent al unui guvern de coaliţie”.

Fostul lider al liberalilor susţine că speculaţiile legate de susţinerea de care ar fi beneficiat Johannis în 2009 pentru postul de premier au fost generate de către Traian Băsescu. „Prostia asta, minciuna asta cu coaliţia de la Grivco sunt doar formule propagandistice ale lui Băsescu şi ale băsiştilor. Niciodată Dan Voiculescu nu a condus această coaliţie. Nici eu, nici Mircea Geoană, Victor Ponta sau Klaus Johannis nu am fost oamenii lui Voiculescu. Astea sunt aberaţii ale lui Băsescu”, a comentat Crin Antonescu.