Udrea: În liceu nu mă împăcam deloc cu chimia sau cu fizica

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, joi, că scriitorul ei preferat este Camil Petrescu şi că a citit Garcia Marquez când "era o modă", iar ultima carte pe care a "frunzărit-o" este "Patru femei, patru poveşti", a Aurorei Liiceanu.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 19:43
Udrea: În liceu nu mă împăcam deloc cu chimia sau cu fizica

Elena Udrea a făcut aceste precizări răspunzând unor întrebări, după ce a înmânat unor tineri studenţi 80 de abonamente la Biblioteca Centrală Universitară. „Camil Petrescu este autorul meu preferat„, a spus Udrea, arătând că i-au plăcut „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, „Patul lui Procust” şi „Jocul ieleilor”.

Întrebată care este ultima carte pe care citit-o, Udrea a răpuns: „În afară de cărţile pe care le citesc pentru că-mi folosesc în funcţia de ministru, despre resursele de turism ale României, am în momentul ăsta, am primit nişte cărţi de la târgul de carte şi am zis să mă apuc să citesc şi eu. Este o carte de Aurora Liiceanu, despre patru femei cu patru destine, dar recunosc că am frunzărit-o şi n-am apucat să intru profund în conţinutul cărţii”.

Întrebată despre un autor preferat din literatura universală, Udrea l-a menţionat pe Garcia Marquez. „Autorul preferat, când era o modă, Garcia Marquez. A fost o modă acum 10 ani, toată lumea citea Garcia Marquez, dar n-aş putea să spun că la fel de mult cum l-am iubit pe Camil Petrescu, la vremea când am descoperit opera lui”, a precizat Elena Udrea.

Ea a arătat că este bine ca toţi tinerii să citească şi a apreciat că „cititul pe internet nu se compară cu cititul la bibliotecă”.

„Pe vremea studenţiei mele, adică acum exact vreo 19 ani, când am început facultatea, era cu totul altfel, nu era atâta preocupare pentru internet, nu era aşa de extins internetul ca astăzi. Încă mergeam în bibliotecă, încă ne pregăteam şi studiam materiile la biblioteca universităţii, conta foarte mult şi aveam deprinderea aceasta din liceu, când citeşti”, a spus Udrea.

Ministrul a apreciat că astăzi tehnica a avansat foarte mult. „Noi eram mai demodaţi”, a apreciat Elena Udrea.

Întrebată dacă avea vreo materie care nu-i plăcea în facultate, Elena Udrea a spus că a făcut ştiinţe juridice şi administrative „o facultate foarte frumoasă, cu materii foarte frumoase”. Ea a adăugat că Procedura Civilă este o materie foarte grea, cu un examen greu.

„În liceu nu mă împăcam deloc cu chimia sau cu fizica, mai degrabă cu literatura, cu istoria. Dar în facultate nu am avut nicio materie care să nu-mi placă”, a adăugat Elena Udrea.

Elena Udrea a înmânat joi seara, la sediul organizaţiei PDL, tinerilor studenţi 80 de abonamente gratuite la Biblioteca Centrală Universitară.