Udrea: Se poate găsi persoana potrivită care să facă un guvern mai popular

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a afirmat că discuţiile din partid legate de situaţia guvernării şi Guvernului vor începe în următoarea perioadă urmând ca "decizia va fi în conformitate cu aşteptările oamenilor". Udrea nu a exclus varianta demisiei lui Boc adăugând că poate fi găsit un premier care să conducă un guvern mai popular.

05 feb. 2012, 20:11
Udrea: Se poate găsi persoana potrivită care să facă un guvern mai popular

Udrea a spus că evaluarea activităţii guvernamentale şi pe linie de partid urmează să se facă odată cu părăsirea de către România a delegaţiei Fondului Monetar Internaţional. „Cred că discuţiile în interiorul partidului vor avea loc în perioada următoare, iar decizia va fi în conformitate cu aşteptările oamenilor”, a declarat Udrea, pentru Realitatea TV, adăugând ulterior că aşteptările acestora sunt în special de ordin economic.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a evitat să dea un răspuns clar dacă îşi doreşte sau nu demisia primului-ministru, dar nu a exclus posibilitatea instalării unui nou premier. „Se poate găsi persoana potrivită care să continue reformele, să facă un guvern mai popular”, a spus Elena Udrea.

Necesitatea recredibilizării actului de guvernare va face ca remanierea guvernamentală să nu aibă drept criteriu esenţial înlocuirea miniştrilor care nu şi-au făcut treaba. „Remanierea nu se va face, şi se va face probabil, ci va fi legată de posibilitatea de a veni cu ceva credibil”, a spus ministrul.