Udrea şi-a lansat oficial candidatura: E momentul în care PDL poate da start perioadei post-Băsescu

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, vineri, la Roman, că este momentul în care se poate da startul unei alte perioade în PDL, "perioada post Băsescu", şi a arătat că "partidul trebuie să stea singur din acest moment pe picioarele lui". Udrea a susţinut că PDL a pierdut din electorat deoarece a început să semene din ce în ce mai mult cu PSD.

RomaniaTV.net
15 feb. 2013, 13:55
Udrea şi-a lansat oficial candidatura: E momentul în care PDL poate da start perioadei post-Băsescu

„Este momentul când fiecare dintre noi trebuie să ne asumăm, să contribuim la ceea ce urmează să se întâmple cu acest partid. Este momentul la care, unindu-ne, putem da startul unei alte perioade în PDL: perioada post-Băsescu. Nu trebuie să ne ferim să spunem că se închide o etapă. Partidul trebuie să stea singur din acest moment, pe picioarele lui”, a spus Elena Udrea, într-o conferinţă de presă în care şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia PDL.

Udrea a spus că PDL a pierdut un milion de voturi „fiind în opoziţie la un Guvern iresponsabil, incompetent, un Guvern care nu ştie decât demagogie, populism”.

„Problema este că, dacă în timpul guvernării, aşa cum a fost ea, am luat 23 la sută în vară, din iunie până în decembrie, fiind în opoziţie, partidul a pierdut un milion de voturi”, a subliniat aceasta.

Ea a arătat că această pierdere a avut loc în condiţiile în care a fost în opoziţie faţă de un Guvern „iresponsabil, incompetent, un Guvern care nu ştie decât demagogie, populism, care nu a făcut decât să se refere permanent la ceea ce a făcut PDL la guvernare, arătând că nu are nicio viziune despre ceea ce trebuie să se întâmple, un Guvern al minciunii, al promisiunilor neonorate, un Guvern care îşi dă măsura incompetenţei în aceste zile şi care îi va dezamăgi profund pe cei pe care a reuşit să îi păcălească în decembrie cînd i s-a dat votul (…)”.

Potrivit afirmaţiilor sale, PDL a trecut de la tot ceea ce putea să aibă un partid politic – primele funcţii în stat, succesul în ultimele campanii – la un rezultat slab, care a demobilizat mult baza partidului, o mare parte din colegi, un rezultat care continuă, însă, să nemulţumească.

„Această stare de fapt a creat dezamăgire, dar riscă să ne ducă pe un drum închis, riscă să dea impresia în partid că nu mai există perspectivă pentru PDL, riscă să ne facă să nu mai câştigăm alegerile nici în 2014, nici în 2016, riscă să facă din PDL un PNŢCD”, a afirmat Udrea.

Pe de altă parte, Elena Udrea a subliniat că PDL şi-a asumat măsuri care au produs costuri electorale cu responsabilitate, care puteau fi uneori făcute cu o comunicare mai bună, adăugând că niciun partid în Europa care a condus, care a guvernat în criză economică şi a luat măsuri similare nu a trecut neînvins în alegeri.

De asemenea, ea a catalogat ca fiind o mare eroare renegarea de către PDL a propriei guvernări.

„Dacă PDL ar fi reuşit că vină cu o strategie de campanie potrivită, dacă nu s-ar fi mers pe, ceea ce a fost o mare eroare, renegarea propriei guvernări, dacă nu s-ar fi încercat să se adopte o tactică de campanie prin care s-a încercat ascunderea celor care au trecut România prin criză, cred că ar fi fost un rezultat mai bun”, a opinat ea.

Udrea a afirmat că PDL trebuie să dea un semnal pentru electoratul care a votat în 2000, 2004 şi 2009 cu PD şi cu Traian Băsescu, dar nu a mai făcut la fel în 2012.

„Acest electorat este cel cel pe care noi l-am dezamăgit, pentru că trebuie să recunoaştem că am început să semănăm din ce în ce mai mult cu Partidul Social Democrat. Am început să folosim din ce în ce mai mult practicile acestui partid în relaţia cu electoratul”, a opinat Elena Udrea.

Ea a subliniat că PDL nu mai are un „lider providenţial”. „Dacă l-am fi avut, l-am fi urmat cu toţii”, a adăugat ea.

„Trebuie să gândim care este drumul pe care acest partid vrea să îl aibă mai departe şi să gândim la drumul acesta cu grijă pentru partid şi cu grijă pentru fiecare dintre noi, care am rămamas să slujim PDL şi am rămas să ne continuăm cariera în rândurile lui, cei care cred că PDL poate să câştige din nou alegerile şi drumul acesta, astăzi, nu mai poată să depindă de un singur om. Au fost vremuri când un singur om a luat partidul de la 4 la sută şi l-a dus la guvernare”, a spus Udrea.

Potrivit lui Udrea, PDL are astăzi nevoie de o echipă puternică, cu oameni devotaţi, liberi de înţelegerile cu USL, curajoşi, luptători, care să aibă forţa să schimbe „direcţia greşită în care acum coboară PDL”.