Udrea: Singura rezolvare pentru marea problemă socială din România este crearea de locuri de muncă

Elena Udrea laudă iniţiativa premierului Ponta de majorare a ajutoarelor sociale, dar atrage atenţia că este nevoie de crearea de noi locuri de muncă. 

RomaniaTV.net
10 mai 2013, 17:11
Udrea: Singura rezolvare pentru marea problemă socială din România este crearea de locuri de muncă

Nu pledez in favoarea renuntarii la ajutoarele sociale. Chiar cred ca oamenii care intr-adevar nu pot munci trebuie sa primeasca ajutoare mai mari, pentru ca sumele de acum nu le acopera necesarul. Aceste ajutoare sociale mai mari s-ar putea realiza destul de usor prin aparitia de locuri de munca. Pe de o parte, pentru ca fondul de ajutoare sociale ar putea fi impartit la mai putini. Pe de alta parte, pentru ca noii angajati ar putea genera venituri noi la bugetul de stat care sa finanteze masuri de protectie sociala. Totul este sa ai o viziune integrata si sa intelegi mecanismele sociale si economice. (…) Cred insa cu tarie ca oamenii nu-si doresc sa fie dependenti de stat, dependenti de niste venituri si asa mizere de 200-300 de lei. Sunt convinsa ca toti ar prefera sa aiba un loc de munca, de unde sa castige macar de trei ori pe atat si sa poata sa-si ingrijeasca mai degraba familiile. Nu trebuie sa ne gandim la acesti oameni, asa cum uneori am gresit chiar noi, cei de la PDL, ca la niste asistati social, ci la niste oameni aflati in dificultate care trebuie sa fie ajutati sa iasa la lumina„, scrie Elena Udrea într-o postare pe blog.

Fără îndoială, în Romania, exista un numar foarte mare de persoane aflate in dificultate din punct de vedere economic. Acest lucru se vede foarte clar din numarul foarte mare de beneficiari ai ajutoarelor sociale. La acest capitol, suntem pe primul loc in Europa, ceea ce nu ne face deloc cinste„, atrage atenţia fostul ministru.

In motiunea pe care am prezentat-o colegilor din PDL in campania interna vorbeam despre nevoia unei economii sociale de piata, care sa-i protejeze si pe acesti oameni aflati in dificultate, intelegand prin asta ca statul nu trebuie sa-i lase sa se descurce singuri in fata tuturor greutatilor curente. Problema pe care o vad eu este insa aceea ca numarul celor care traiesc din ajutoarele date de stat este din ce mai mare in Romania si tendinta nu se schimba. Incercand sa inteleg acest fenomen, am realizat ca vinovatia apartine intr-o foarte mare masura clasei politice, care prefera sa-i foloseasca pe acesti cetateni drept masa de manevra electorala„, mai scrie Elena Udrea pe blog.

Concluzia trasă de Elena Udrea este că „singura rezolvare pentru marea problema sociala din Romania este crearea de locuri de munca”.

Guvernul va creşte începând cu 1 iulie venitul minim garantat şi ajutorul social pentru familiile nevoiaşe. Anunţul a fost făcut joi de către premierul Victor Ponta, după întâlnirea cu reprezentanţii Băncii Mondiale.