Elena Udrea, despre implicarea sa în afacerea Nana: Este ilogic. Eu am fost ministru cu patru ani înainte

Elena Udrea a declarat că proiectul prin care a fost acordată o sumă comunei Nana nu a fost realizat de ea, ci de PSD, de ministrul dinaintea ei, de către Andrei Nemirschi. Acesta a fost ministru social-democrat la Mediu înaintea Elenei Udrea.

RomaniaTV.net
06 mai 2014, 17:26
Elena Udrea, despre implicarea sa în afacerea Nana: Este ilogic. Eu am fost ministru cu patru ani înainte

Mai mult, acel proiect a fost realizat cu patru ani înainte ca Traian Băsescu să-şi cumpere teren în acea comună.

„E clar că domnul premier a scăpat boii. Nu poţi să spui aşa o prostie. Eu am fost ministru 45 de zile la Mediu. Eu am dezgheţat mai multe proiecte blocate de Nemirschi, ministrul care era înaintea mea şi care era la PSD. Erau peste 180 de localităţi, printre care şi Nana, dar ele erau parte ale unui program care nu era făcut de mine, ci de PSD înainte, eu doar l-am deblocat. Iar comuna Nana, am verificat acum, a primit cea mai mică alocare din toate, 400.000 de lei. Haideţi să fim serioşi, suntem în noaptea minţii? Eu am fost ministru cu patru ani înainte ca Băsescu să-şi ia teren acolo. Şi s-au pus copaci pe terenul lui Băsescu? Ce legătura avea proiectul cu terenul lui Băsescu? Şi nici nu a fost inventat de mine proiectul, era făcut dinainte de PSD”, a spus Elena Udrea, în direct la România TV.

Elena Udrea a declarat că tema lansată de Victor Ponta privind comuna Nana este lipsită de logică, întrucât ea a fost ministrul Mediul cu patru-cinci ani înainte ca Ioana Băsescu să cumpere teren în acea comună.

„Vă daţi seama ce vorbim? Domnul premier poate spune orice. Adică, eu când am fost ministru, cu patru ani în urmă, am dat aviz pentru proiect, care era făcut de PSD, am dat aviz pentru un proiect care includea şi comuna Nana pentru ca, patru-cinci ani mai târziu, Ioana Băsescu să cumpere un teren? Am dat bani pentru comune din Suceava, unde am dat zeci şi sute de milioane de euro, de ce nu au cumpărat acolo?”, a menţionat Elena Udrea.