Udrişte nu poate să spună cât costă un kilometru de linie de metrou

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, s-a arătat vizibil iritat după ce a fost întrebat de către jurnalişti de ce contractul de consultanţă pentru linia de metrou Gara de Nord-Otopeni costă 66 milioane de euro. 

RomaniaTV.net
16 dec. 2011, 15:10
Udrişte nu poate să spună cât costă un kilometru de linie de metrou

„Este treaba dumneavoastră?”, a afirmat Gheorghe Udrişte.

Metrorex a încheiat recent un contract de 66,6 milioane euro cu asocierea Padeco (Japonia)/Oriental Consultants (Japonia)/Metroul SA România/Seneca Group International/Systra (Franţa) pentru consultanţă la legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Otopeni, linie care va fi pusă în funcţiune în 2017-2018.

Udrişte a spus că întregul proiect este evaluat la un miliard de euro şi a devenit iritat atunci când a fost întrebat câţi kilometri de linie de metrou pot fi construiţi cu 66 milioane de euro.

„Dacă judecăm la modul ăsta, cu banii ăştia s-ar face multe. Bun, este treaba dumneavoastră? Aşa, dacă vrem să nu avem probleme, nu mai mâncăm, nu mai facem dragoste, nu ma bem. Nu mai facem nimic şi mergem acasă”, a răspuns Udrişte.

La insistenţele ziariştilor, Udrişte a afirmat că nu poate să spună cât costă un kilometru de linie de metrou.

Autorităţile române au semnat vineri, la Ministerul Finanţelor, acorduri de împrumut de 500 milioane euro cu Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), la o dobîndă de sub 4%, pentru cofinanţarea construcţiei tronsonului de metrou Universitate-Pantelimon şi investiţii de mediu la Electrocentrale Paroşeni.