UE a votat proiectul: Va exista un încărcător unic pentru dispozitivele electronice

UE a votat proiectul, aprobând marţi noi reguli privind un singur dispozitiv de încărcare pentru telefoane mobile, tablete şi aparate foto până în 2024. Până la sfârșitul anului 2024, toate telefoanele mobile, tabletele și camerele din UE vor trebui să fie echipate cu un port de încărcare USB-C.

04 oct. 2022, 19:37
UE a votat proiectul: Va exista un încărcător unic pentru dispozitivele electronice
UE a votat proiectul

UE a votat proiectul. Votul parlamentarilor confirmă un acord anterior între instituţiile UE şi va face din conectorii USB-C, utilizaţi de dispozitivele bazate pe Android, standardul UE. Apple va fi obligat să îşi schimbe dispozitivul de încărcare pentru iPhone şi alte dispozitive.

Citeşte şi: Ce măsuri a adoptat Comisia Europeană împotriva creşterii preţului la energie

UE a votat proiectul

Este o premieră mondială care îl va afecta în principal pe producătorul iPhone, potrivit Reuters. Totuşi, analiştii se aşteaptă şi la un posibil impact pozitiv, deoarece ar putea încuraja cumpărătorii să achiziţioneze cele mai recente gadgeturi ale companiei în locul celor fără USB-C.

Schimbarea a fost discutată ani de zile şi a fost provocată de reclamaţiile utilizatorilor de iPhone şi Android, care s-au plâns că trebuie să folosească încărcătoare diferite pentru dispozitivele lor. Acordul mai acoperă cititoarele electronice, căştile pentru urechi şi alte echipamente.

Parlamentarii UE au susţinut reforma cu o largă majoritate, cu 602 voturi în favoarea acesteia şi doar 13 împotrivă.

Apple a dat lovitura în România

Românii sunt mari fani Apple. Gigantul american, cu punct de lucru în țara noastră, a înregistrat prin intermediul subsidiarei locale un venit triplu în 2021, față de anul precedent.

Anul trecut, Apple Sales Romania SRL a raportat un venit total de 95,2 milioane de lei, triplu față de 2020, adică 32,8 milioane de lei. De asemenea, profitul net a crescut de 2,8 ori, de la 26,9, la 75,3 milioane de lei. Și organigrama a crescut într-un ritm accelerat la Apple, de la 2 la 10 persoane.