UE acordă Greciei o finanţare de urgenţă în valoare de 7 miliarde de euro

Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au decis vineri să acorde Greciei o finanțare de urgență în valoare de 7 miliarde de euro, sub forma unui împrumut care va permite Atenei să-și îndeplinească o parte din angajamentele asumate în așteptarea unui eventual plan de ajutor, a anunțat vicepreședintele Comisiei Europene pentru euro și dialog social, Valdis Dombrovskis, transmite AFP.

17 iul. 2015, 13:57
UE acordă Greciei o finanţare de urgenţă în valoare de 7 miliarde de euro

Acest împrumut, ‘în valoare de 7,16 miliarde de euro va fi transferat Greciei până luni’, dată la care această țară trebuie să ramburseze o datorie de 4,2 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană, a declarat Valdis Dombrovskis.

Miniștrii de finanțe din zona euro au dat, joi, undă verde deschiderii negocierilor privind un al treilea plan de ajutor pentru Grecia, după aprobarea de către Parlamentul elen a primei serii de reforme cerute de creditorii internaționali ai Atenei.

Vineri, Bundestagul, Camera inferioară a parlamentului german, a aprobat cu o majoritate covârșitoare începerea negocierilor pentru acordarea unui al treilea program de asistență financiară pentru Grecia, de 86 miliarde de euro. Acest vot înlătură unul din ultimele obstacole majore în calea deschiderii negocierilor propriu-zise asupra programului de asistență financiară pentru Atena.

Potrivit mai multor oficiali europeni, negocierile cu privire la noul plan de salvare ar urma să dureze cel puțin patru săptămâni.


loading...