UE acordă o finanţare suplimentară de 121,5 milioane de euro pentru introducerea certificatului verde

Certificatul Verde European a primit o finanţare suplimentară de 121,5 milioane de euro, pentru toate cele 27 de state membre ale UE.

11 apr. 2021, 09:14
UE acordă o finanţare suplimentară de 121,5 milioane de euro pentru introducerea certificatului verde

UE finanţează certificatul verde european. Potrivit Ursulei von de Leyen, președintele Comisiei Europene, certificatele vor contribui la reluarea călătoriilor sigure în spaţiul comunitar.

”Scopul nostru este să fie funcţionale până în această vară. Invit ţările UE să creeze fără întârziere infrastructura necesară”, preciza Von de Leyen pe Twitter.

Fostul comisar european Corina Crețu spune că, potrivit propunerii Comisiei Europene, cetăţenii europeni vor putea călători cu acest document dacă au un rezultat negativ la test, dacă s-au vaccinat sau dacă au trecut prin boală şi s-au vindecat, scrie Hotnews.

Emiterea acestor certificate se va realiza de către statele membre şi va exista şi o variantă electronică, astfel încât să existe posibilitatea stocării pe telefoanele mobile ale celor care doresc să călătorească. După aprobarea Consiliului, urmează votul în plenul Parlamentului European.

UE vaccinează în ritm accelerat

Franţa speră că o campanie de vaccinare intensivă, alături de un lockdown de o lună impus de weekendul trecut la nivel naţional, vor ajuta la menţinerea sub control a ultimului val pandemic. Premierul Jean Castex le-a vorbit jurnaliştilor despre atingerea obiectivului de 10 milioane de persoane vaccinate cu prima doză după ce a vizitat un centru de vaccinare.

Franţa a avut în ultimele zile o medie de vaccinare de aproximativ 250.000 de doze zilnice, cu un vârf de 282.684 doze administrate pe data de 1 aprilie. Ritmuri impresionante de vaccinare au şi alte mari puteri europene, Germania administrând 258.832 de doze în urmă cu două zile.

Citeşte şi: Zeci de ţări şi-au vaccinat cetăţenii cu un ser care are eficienţă zero împotriva Covid, după prima doză. Inclusiv Moldova a comandat 400.000 de astfel de vaccinuri