UE adaugă Boko Haram pe lista organizaţiilor teroriste

UE a adăugat grupul islamist Boko Haram, care acţionează în Nigeria, pe lista persoanelor şi entităţilor ce fac obiectul unor sancţiuni financiare ţintite şi a unui embargou privind armele, au anunţat luni surse ale Consiliului European, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 19:49
UE adaugă Boko Haram pe lista organizaţiilor teroriste

Europa se conformează astfel unei decizii luate în urmă cu două săptămâni de Naţiunile Unite. Grupul islamist Boko Haram, al cărui nume înseamnă ‘educaţia occidentală este un păcat’, este de acum sub impactul sancţiunilor care afectează reţeaua Al-Qaida şi afiliaţii săi. UE a adăugat de asemenea pe lista sa Frontul Al-Nosra pentru poporul din Levant care acţionează în Siria.

Orice persoană sau entitate care furnizează Boko Haram sau Frontului Al-Nosra sprijin financiar sau material, în special sub formă de arme sau de noi recruţi, va fi adăugată pe lista cu sancţiunile impuse Al-Qaida şi va face obiectul unor sancţiuni corespunzătoare.

Boko Haram este responsabil de o serie de atacuri sângeroase în nordul Nigeriei şi de răpirea a peste 200 de liceene la Chibok, în statul Borno.


loading...