UE confirmă că premierul se află în conflict de interese

Publicat: Luni, 02 Decembrie 2019 17:31 // Actualizat: Luni, 02 Decembrie 2019 17:33 // Sursa: romaniatv.net

Un audit al Comisiei Europene a confirmat că premierul ceh Andrej Babis se află într-un conflict de interese din cauza fostului său imperiu de afaceri, administrat acum de fonduri fiduciare, a informat duminică publicaţia săptămânală Respekt pe site-ul său web, citând surse, informează Reuters.

Comisia Europeană a comunicat vineri faptul că a trimis rezultatele auditului autorităţilor cehe, precizând că este confidenţial conţinutul raportului, deoarece procedura de audit nu s-a încheiat, informează Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Agrofert a declarat că nu deţine informaţii despre rezultatele auditului.

Companiile din grupul Agrofert, nucleul activelor Babis, estimate de Forbes la 3.5 miliarde de dolari, sunt unele din cei mai mari beneficiare ale subvenţiilor UE din Cehia, atât pentru agricultură, cât şi pentru proiecte de investiţii, potrivit Agerpres.

Din 2017, acestea sunt administrate de două fonduri fiduciare, un aranjament realizat de Babis pentru a respecta legislaţia naţională privind conflictul de interese.

Informaţii din auditul preliminar scurse în presă în luna iunie sugerau că Cehia s-ar putea vedea confruntată cu solicitări de a restitui milioane de euro de ajutoare acordate de UE, de care au beneficiat companiile Agrofert, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Dezvoltare Regională, responsabil de gestionarea auditului, a confirmat primirea raportului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Agrofert audit Comisia Europeanăm audit conflict de interese fonduri europene
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7785
RON
06 Dec
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H