UE le loveşte pe coafeze în freză: Fără tocuri înalte şi inele pe degete în timpul serviciului

Frenezia activităţii neobosite în domeniul reglementărilor privind binele comunitar al înaltelor foruri europene dă o lovitură grea coafezelor. Ele nu vor mai avea voie să poarte inele, căci sub acestea se strâng microbi şi pelea se infectează, încălţăminte cu tocuri înalte şi nici chiar ceasuri de mână în timp ce lucrează.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 11:19
UE le loveşte pe coafeze în freză: Fără tocuri înalte şi inele pe degete în timpul serviciului

Şi asta nu e totul. Coafezele trebuie să poarte la locul de muncă şi „îmbrăcăminte adecvată” şi, de asemenea, să îşi limiteze strict numărul de cliente de care s-ar putea ocupa în fiecare zi. Nu în ultimul rând, cu scopul de a evita „căderile emoţionale”, şefii unităţilor de coafură vor fi obligaţi să le facă subalternelor un program de lucru zilnic astfel încât angajatele să poată lua câteva pauze scurte pentru a socializa unele cu celelalte, dezvăluie The Sun, care a analizat şi criticat birocraţia insolită a organismelor comunităţii europene ce continuă să sufoce multe dintre micile întreprinderi.

Perspectiva unei asemenea reglementări i-a pus deja pe jar pe responsabilii Federaţiei Naţionale Britanice a Coaforilor, care au estimat că un asemenea program le-ar ridica costurile cu 3 milioane de lire sterline. „O asemenea tâmpenie trebuie să înceteze!”, a afirmat Chris Grayling, ministrul Muncii.

„Aceste norme stupide înseamnă pierderea locurilor de muncă, în timp ce noi trebuie să creăm locuri de muncă, nu să le omorâm pe cele existente”, a continuat miinstrul, plin de indignare.

Noile norme au fost propuse de două organizaţii de branşă care reprezintă angajaţii şi angajatorii din Uniune, „EU Coiffure” şi „UNI Europa Hair&Beauty”.

Coaforii mai au o şansă, aceea ca birocraţii de la Bruxelles să nu aprobe proiectul de lege, însă experienţele de acest gen din trecut arătă că şansele sunt, totuşi, puţine.