UE semnează miercuri un contract cu Pfizer şi BioNTech pentru 300 milioane doze de vaccin anti-Covid. „E cel mai bun vaccin”

Președinta Comisiei Europene a anunțat marți semnarea unui contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană BioNTech și Pfizer. „Acesta este cel mai promițător vaccin de până acum”, a transmis Ursula von der Leyen printr-un comunicat de presă.

10 nov. 2020, 16:48
UE semnează miercuri un contract cu Pfizer şi BioNTech pentru 300 milioane doze de vaccin anti-Covid. „E cel mai bun vaccin”

„Un vaccin sigur și eficient este cea mai bună șansă de a învinge coronavirusul și de a ne întoarce la viața noastră normală. În ultimele luni, Comisia Europeană a lucrat neobosit pentru a asigura doze de potențiale vaccinuri. Și mâine autorizăm un contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană BioNTech și Pfizer. Acesta este cel mai promițător vaccin de până acum„, spune președinte Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen spune că deja sunt pregătite campanii de vaccinare împreună cu statele membre.

Odată ce acest vaccin devine disponibil, planul nostru este să îl implementăm rapid, peste tot în Europa. Acesta va fi al patrulea contract cu o companie farmaceutică pentru a cumpăra vaccinuri. Și vor veni mai multe. Pentru că trebuie să avem un portofoliu larg de vaccinuri bazate pe diferite tehnologii. Am început deja să lucrăm cu statele membre pentru a pregăti campanii naționale de vaccinare„, a mai declarat președinta Comisiei Europene.

Citeşte şi UE îi propune lui Joe Biden un nou parteneriat transatlantic. „Nu putem da ceasul înapoi, avem nevoie de o nouă abordare”

Aceasta a făcut însă apel la populație să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului până când vaccinul va fie disponibil.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson pentru potenţialele lor vaccinuri împotriva COVID-19.

Pfizer şi partenerul german BioNTech SE au anunțat luni că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%, o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste un milion de oameni şi a afectat economia lumii.


loading...