UE va acorda Moldovei susţinere tehnică şi financiară după semnarea Acordului de Asociere

Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova, după semnarea Acordului de Asociere, susţinere tehnică şi financiară în vederea continuării reformelor, a declarat miercuri ministrul francez de externe Laurent Fabius, aflat într-o vizită la Chişinău împreună cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier, informează Moldpres, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
23 apr. 2014, 18:50
UE va acorda Moldovei susţinere tehnică şi financiară după semnarea Acordului de Asociere

Şeful diplomaţiei de la Paris a subliniat, totodată, că vizita sa şi a ministrului german la Chişinău constituie o confirmare a susţinerii de către Franţa şi Germania a parcursului european al Republicii Moldova şi a eforturilor acestei ţări de a realiza reformele necesare.

”Dorim să apropiem Moldova de UE şi să permitem în acelaşi timp ca relaţiile să fie excelente şi cu Federaţia Rusă”, a afirmat Laurent Fabius, potrivit aceleiaşi surse.

La rândul său, ministrul german Frank-Walter Steinmeier a afirmat că Republica Moldova a obţinut progrese în contextul parcursului european şi a îndemnat autorităţile de la Chişinău să continue reformele. ”Republica Moldova poate să aibă încredere în parteneriatul cu Europa. Acesta nu este îndreptat împotriva cuiva. Parteneriatul nostru înseamnă cooperare şi nu confruntare”, a subliniat Frank-Walter Steinmeier.

Premierul Iurie Leancă a evidenţiat că vizita celor doi miniştri la Chişinău reprezintă o reconfirmare a susţinerii pe care UE o acordă agendei europene şi transformărilor pe care le întreprinde guvernul de la Chişinău. ‘Este un mesaj de încurajare, dar şi un îndemn să continuăm modernizarea ţării. Am convenit să extindem cooperarea bilaterală cu ambele ţări, având drept punct de reper transpunerea în viaţă a prevederilor Acordului de Asociere’, a accentuat Iurie Leancă.