UE vrea să se alieze cu statele membre pentru a cumpăra vaccinuri în avans. Care este condiţia impusă

Mai multe surse din interiorul Comisiei Eurpene susţin că instituţia, care nu are decât o competenţă limitată în materie de sănătate, va propune statelor membre să negocieze în avans cu laboratoarele farmaceutice pentru a garanta un acces privilegiat la viitoare vaccinuri împotriva COVID-19. 

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 18:14
UE vrea să se alieze cu statele membre pentru a cumpăra vaccinuri în avans. Care este condiţia impusă

Această nouă „strategie” urmează să fie discutată vineri cu miniştrii sănătăţii din UE, de la care Comisia speră să obţină susţinere politică, au explicat aceste surse în ajunul reuniunii. O cursă pentru descoperirea unui vaccin s-a declanşat la nivel mondial între marile firme farmaceutice.

Citeşte şi: Explozie de infecţii cu coronavirus în Republica Moldova. Media de îmbolnăviri e apropiată de cea din Italia

Naţiunile Unite au făcut apel ca viitorul vaccin împotriva noului coronavirus să fie considerat un „bun public mondial” accesibil tuturor, însă pandemia a alimentat disputele naţionaliste.

SUA au mizat pe mai multe societăţi în cadrul unei operaţiuni aşa-numite „Warp Speed”, potrivit New York Times. Executivul UE va propune contracte de achiziţie anticipate, au explicat sursele din cadrul CE, potrivit Agerpres.