UEFA a anunţat echipa ideală de la EURO 2016. Antoine Griezmann, jucătorului TURNEULUI

Comisia Tehnică a UEFA, condusă de fostul internaţional român Ionuţ Lupescu, a anunţat, luni, cei mai buni 11 jucători de la Euro 2016.

11 iul. 2016, 14:40
UEFA a anunţat echipa ideală de la EURO 2016. Antoine Griezmann, jucătorului TURNEULUI

Franţa a pierdut finala Euro 2016, scor 0-1, în faţa Portugaliei, însă se poate mândri cu trofeele individuale. Pe lângă trofeul de cel mai bun jucător şi cel de golgheter, cucerite de Antoine Griezmann, francezii au doi jucători şi în cel mai bun „11” al turneului final.

Astfel, echipa turneului final este următoarea: Rui Patricio – Joshua Kimmich, Pepe, Jerome Boateng, Raphael Guerreiro – Toni Kroos, Joe Allen – Dimitri Payet, Aaron Ramsey, Antoine Griezmann – Cristiano Ronaldo.

Echipa de observatori tehnici de la Euro 2016 este compusă din 13 nume importante din lumea fotbalului, fiind condusă de fostul membru al Generaţiei de Aur, Ionţ Lupescu. Sir Alex Ferguson, Alain Giresse, David Moyes, Packie Bonner, Mixu Paatelainen, Savo Milošević, Peter Rudbæk, Gareth Southgate, Thomas Schaaf, Jean-François Domergue, Ginés Meléndez şi Jean-Paul Brigger sunt ceilalţi 12 membri.

Antoine Griezmann, atacantul francez de la Atletico Madrid a devenit golgheterul turneului final al Campionatului European, cu şase goluri marcate în cele şapte partide jucate şi a fost numit şi cel mai bun jucător al competiţiei.

„Antoine Griezmann a fost un pericol pentru porţile adverse în fiecare meci jucat. A muncit pentru echipă şi are o tehnică extraordinară, dar şi viziune şi finalizări de calitate. Observatorii tehnici au decis în unanimitate că el a fost cel mai bun jucător al turneului”, a declarat Ionuţ Lupescu, citat de site-ul UEFA.