UEFA a dat decizia în cazul incidentelor de la România-Kosovo. Sancţiune dură pentru FRF şi pentru suporteri

Comisia de Disciplină a UEFA a judecat miercuri cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo, scor 2-0, disputat la 12 septembrie.

20 sept. 2023, 17:22
UEFA a dat decizia în cazul incidentelor de la România-Kosovo. Sancţiune dură pentru FRF şi pentru suporteri

Potrivitunui comunicat al  frf.ro, UEFA a decis să amendeze Federaţia Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar la următorul meci organizat pe teren propriu, cel împotriva Andorrei, din 15 octombrie, să aibă acces doar copiii sub 14 ani, alături de însoţitori.

Capetele de acuzare în urma incidentelor de la România – Kosovo:

Afişarea şi scandarea de mesaje politice

Comportament rasist al suporterilor

Aprinderea de torţe

Aruncarea de obiecte pe teren

Blocarea zonelor de acces public

În urma sancţiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfăşura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul gratuit al copiilor sub 14 ani, organizaţi în grupuri, de la unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, şcoli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoţitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunţată în zilele viitoare.

Citeşte şi: A venit motivarea Sports Resolutions în cazul Simonei Halep. Ce rezultate îi sunt retrase jucătoarei din România şi ce pedeapsă drastică a cerut ITIA

“Federaţia Română de Fotbal respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo şi reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, şi anume neamestecul politicului în actul sportiv. De asemenea, FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane. Totodată, aşteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcţie de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo”, precizează frf.ro.

România a învins Kosovo, scor 2-0, marţi pe Arena Naţională, în grupa I de calificare la Euro-2024. Întâlnirea a fost întreruptă în minutul 18, după ce gruparea Uniţi Sub Tricolor a arborat un banner inscripţionat „Kosovo este Serbia” şi a scandat acest slogan, iar jucătorii kosovari s-au oprit din joc părăsind terenul. Arbitrul francez Delajod a suspendat meciul pentru „comportament discriminatoriu” trimiţându-i şi pe tricolori la vestiare. Jocul s-a reluat după 50 de minute, timp în care bannerul din tribună a fost îndepărtat.

Citeşte şi: Simona Halep a anunţat că va contesta suspendarea la TAS, dar până acum n-a făcut apel! Motivul pentru care acest lucru nu s-a înâmplat


Calendar 2024
Calendar 2024