UEFA a luat prima decizie după scandalul rasist declanşat de Sebastian Colţescu. Anunţ oficial

UEFA a luat prima decizie în scandalul rasist declanşat de Sebastian Colţescu la meciul Paris Saint Germain - Instanbul Başakşehir din Liga Campionilor. Forul european a anulat cartonașul roșu acordat de Ovidiu Hațegan lui Pierre Webo, antrenorul secund al campioanei Turciei.

09 dec. 2020, 16:08
UEFA a luat prima decizie după scandalul rasist declanşat de Sebastian Colţescu. Anunţ oficial

UEFA a luat prima decizie în scandalul rasist declanşat de Sebastian Colţescu şi a decis să retragă cartonașul roșu acordat lui Pierre Webo. Astfel, antrenorul secund va sta pe bancă la partida care se va relua miercuri, de la ora 19:55, anunţă UEFA.

UEFA, prima decizie în scandalul rasist declanşat de Sebastian Colţescu

Sebastian Colțescu a fost protagonistul unui derapaj rasist în timpul meciului paris Saint Germain – Istanbul Bașakșehir, la adresa lui Pierre Webo, pe care l-a numit „negru”. Ambele echipe au părăsit terenul și nu s-au mai întors să reia confruntarea. Partida dintre PSG și Bașakșehir se va relua miercuri, de la ora 19:55, cu o altă brigadă de arbitri, condusă de olandezul Danny Makkelie, ajutat de asistenții Mario Diks și Marcin Boniek, în timp ce al patrulea oficial va fi polonezul Bartosz Frankowski.

Sebastian Colţescu se scuză după scandalul provocat în Champions League

În minutul 14 al meciului dintre PSG și Bașakșehir, după mai multe proteste de pe banca turcilor, Colțescu l-a informat pe Hațegan că trebuie să elimine pe cineva. L-a indicat pe Webo, folosind un apelativ rasist: „Băi, băi, ăla negru!”. Turcii au înțeles ce a spus arbitrul român și au răbufnit: „De ce ai zis negru?”.

Sebastian Colţescu era al patrulea arbitru al brigazii conduse de centralul Haţegan şi a încercat să-i comunice acestuia că unul dintre membrii staffului echipei din Istambul trebuie eliminat. În timp ce Haţegan se îndrepta către marginea terenului pentru a se lămuri, l-a întrebat pe Colţescu pe cine ar trebui să elimine, iar acesta l-a indicat pe Webo, spunând „Elimină-l pe negru!”.