UEFA joacă dur: PAOK Salonic şi Rapid Viena au fost excluse din cupele europene

Din cauza comportamentului violent al fanilor, PAOK Salonic şi Rapid Viena au fost excluse din actuala ediţie a Europa League.

RomaniaTV.net
28 aug. 2012, 12:33
UEFA joacă dur: PAOK Salonic şi Rapid Viena au fost excluse din cupele europene

PAOK Salonic şi Rapid Viena au fost excluse din cupele europene, ca urmare a incidentelor petrecute la întâlnirea directă, de joia trecută, din play-off-ul Ligii Europa. Comitetul de Control şi Disciplină al UEFA a decis sancţionarea ambelor echipe cu excluderea din actuala ediţie a Europa League sau din prima competiţie europeană în care se vor califica în următorii cinci ani.

Jocul de la Salonic a început cu cinci minute întârziere, din cauza faptului că suporterii celor două formaţii au aruncat unii într-alţii cu torţe şi diverse alte obiecte, iar în timpul jocului suporterii eleni au invadat terenul. În plus faţă de aceste sancţiuni, PAOK va juca următoarele trei întâlniri din cupele europene cu porţile închise, iar clubul va plăti o şi amendă de 150.000 de euro. La rândul ei, Rapid Viena va trebui să plătească 75.000 euro amendă şi va juca un meci cu porţile închise. PAOK Salonic câştigase meciul din 23 august cu scorul de 2-1, iar Costin Lazăr a fost eliminat în minutul 74.

Aceste sancţiuni nu se aplică însă şi pentru meciul retur, prevăzut să se desfăşoare joi, la Viena.

O sancţiune asemănătoare, de excludere din cupele europene, a primit şi Anorthosis Famagusta, din cauza comportamentului fanilor la meciul cu Dila Gori.