UEFA precizează că nu a permis arborarea steagului revizionist al „Ungariei mari” şi acuză federaţia maghiară de FAKE NEWS

Federaţia Română de Fotbal precizează, miercuri, într-un comunicat de presă, că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de fotbal ca suporterii să afişeze la meciurile internaţionale steagul Ungariei Mari, aşa cum anunţase forul de la Budapesta.

22 mart. 2023, 20:29
UEFA precizează că nu a permis arborarea steagului revizionist al „Ungariei mari” şi acuză federaţia maghiară de FAKE NEWS

Totodată, Federaţia Română de Fotbal aminteşte că „revizionismul nu este acceptat în fotbal şi are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancţiona afişarea acestui simbol cu potenţial de incitare la urâ şi violenţă la meciurile din competiţiile europene”.

„Federaţia Română de Fotbal consideră protejarea integrităţii fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată. FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunţul Federaţiei Maghiare de Fotbal. Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări: UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European;

Considerăm că Federaţia Maghiară de Fotbal a greşit făcând anunţul respectiv întrucât afişarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conţinut provocator şi/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranţă comisiile disciplinare, dacă va fi cazul”, se arată în comunicatul de presă al Federaţiei Române de Fotbal, publicat pe site-ul oficial.

Federaţia maghiară de fotbal anunţase marţi că a primit, în urma unui demers făcut la UEFA, acceptul ca suporterii săi să poată afişa steagul Ungariei Mari, cu regiuni ale ţărilor învecinate, precum Transilvania, ca pe un „simbol istoric”, fără conotaţii politice.

Citeşte şi: Tragedie uriaşă în familia Simonei Halep. Mesajul tulburător al sportivei: „Să ai drum lin spre viaţa veşnică!” FOTO

Publicaţia Gsp.ro a cerut, la rândul său, un punct de vedere din partea UEFA, care a transmis promt un răspuns ce se încadrează în aceleaşi linii.

„UEFA se află la curent în legătură cu articolele din presă, în care se scrie faptul că a fost aprobată utilizarea steagurilor și bannerelor pe care este trecută „Ungaria Mare”, în timpul meciurilor organizate de UEFA.

Pentru evitarea oricărui dubiu, vă putem spune că UEFA nu a aprobat în niciun moment utlizarea unor astfel de steaguri și bannere. Prezența unor astfel de simboluri pe stadioane poate duce la impunerea de sancțiuni disciplinare. Federația Maghiară de Fotbal a fost informată în mod corespunzător și acesteia i-a fost recomandat să ia măsurile necesare pentru a evita ca aceste bannere să fie prezente pe stadioane la meciurile organizate de UEFA.

În cazul în care se raportează prezența pe arene a acestor steaguri sau bannere, organele de disciplină din cadrul UEFA vor putea evalua speța și, eventual vor impune sancțiuni disciplinare în conformitate cu Regulamentul de Disciplină al UEFA.”, se arată în răspunsul UEFA către sursa citată.

Citeşte şi: Motivul uluitor pentru care Sarah Dumitrescu nu are iubit. Câte operaţii estetice are fiica de 23 de ani a Anamariei Prodan FOTO